AVTALER & KONTRAKTER

Vil kjøpe konkursrammet SSD-aktør

Toshibas oppkjøp av OCZ er ferdigforhandlet.

Toshiba skal sikre den videre virksomheten til OCZ inntil oppkjøpet av det amerikanske SSD-selskapet har blitt gjennomført.
Toshiba skal sikre den videre virksomheten til OCZ inntil oppkjøpet av det amerikanske SSD-selskapet har blitt gjennomført. Bilde: OCZ
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. des. 2013 - 09:11

OCZ kunngjorde i natt at det meste av selskapets eiendeler og divisjoner vil bli kjøpt av Toshiba for 35 millioner dollar. OCZ har siden 2002 levert pc-komponenter, primært SSD-er, til både forbruker- og bedriftsmarkedet. Men selskapet har de siste årene slitt med blant annet kredittproblemer og begrensninger i tilgangen på NAND-basert flashminne. Det har ført til mye røde tall de siste årene. Derfor begjærte OCZ seg konkurs i forrige uke, men gjorde det samtidig kjent at en avtale med Toshiba var nesten ferdigforhandlet.

Nå har selskapene altså kommet til enighet. Men det gjenstår blant annet godkjennelse konkursdomstolen.

Toshiba skal ifølge avtalen overta SSD-virksomheten, som vil fortsette som tidligere, men med økonomisk støtte fra Toshiba mens salgsprosessen foregår.

Toshiba vil med oppkjøpet få tilgang til proprietære kontrollere, fastvare og programvare, samt personalet som har utviklet og markedsført disse produktene. Selskapet får også tilgang til OCZs varemerke og salgskanaler.

Det japanske selskapet er selv blant verdens ledende leverandører av NAND-teknologi, og Seiichi Mori, visepresident for Toshibas halvleder- og lagringsdivisjon, sier i en pressemelding at oppkjøpet vil styrke selskapets SSD-virksomhet.

Det er ventet at oppkjøpet vil være gjennomført innen 60 dager.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.