Vil kjøpe opp tre åpen kildekode-aktører

Oracle er i samtaler om oppkjøp av tre åpen kildekode-baserte selskaper for å styrke seg mot lavprisleverandører.

Oracle er i samtaler om oppkjøp av tre åpen kildekode-baserte selskaper for å styrke seg mot lavprisleverandører.

Oracle selger programvare for 16 milliarder dollar i året og åpen kildekode kan være en trussel mot disse inntektene, men Larry Ellison er som vanlig offensiv:

- Vi satser aggresivt på åpen kildekode og vi skal ikke motarbeide denne trenden. Hvis vi er smarte, kan vi gjøre det til et konkurransetrinn for oss, sa Larry Ellison på en konferanse i USA 8. februar.

Oracle er i samtaler om kjøp av minst tre åpen kildekode-leverandører, i følge Businessweek. Totalt tror de at det dreier seg om kjøpsavtaler til over 600 millioner dollar.

Oracle-sjefen varslet på onsdag at han arbeider med nye oppkjøp. I løpet av de siste to årene har han allerede handlet konkurrenter og andre selskaper for hele 127 milliarder kroner. På onsdag varslet han at det kommer flere oppkjøp og nå forhandler altså Oracle allerede med tre aktører.

    Les også:

Hvis selskapet lykkes med dette kjøpsraidet vil de over natten bli en av de største og viktigste aktørene innen åpen kildekode på høyde med åpen kildekode-evangelisten IBM.

Selskapene Oracle er i samtaler med er JBoss, Zend og Sleepycat.

JBoss leverer middelvare-programvare i konkurranse med IBM Websphere og BEA Weblogic, Av de tre selskapene er JBoss den med størst markedsverdi. Selskapets programvare har blitt lastet ned over 16 millioner ganger.

Zend leverer PHP-baserte løsninger og ble startet av to av arkitektene bak programmeringsspråket PHP som brukes på mer enn 18 millioner nettsider.

Det siste og minste av de tre selskapene er Sleepycat Software som lager databasemotoren Berkeley DB.

Åpen kildekode-modellen er en stor omveltning for mange av de store programvareaktørene. Istedenfor å å ta seg betalt for selve programvarepakken, tar de fleste åpen kildekodeleverandørene seg heller betalt for brukerstøtte og vedlikehold.

Oracle ser potensialet for å få kundene sine over på abonnementsmodellen samtidig som de kan få demmet opp for konkurrentene i lavprissegmentet.

Verken Oracle eller oppkjøpskandidatene vil kommentere oppkjøpssamtalene.

Til toppen