Vil kjøpe seg lukrativ IT-kontrakt

I et høyst uvanlig investering, forsøker IBM-sjef Sam Palmisano å kjøpe deler av en kinesisk bank.

IBM tar nå i bruk en taktikk for å skaffe seg en kunde som på sikt kan bli veldig dyr hvis man skulle begynne å gjenta dette. For IBM tilbyr seg rett og slett å kjøpe deler av en kinesisk bank for at de skal få IT-driften.

Kjøpet gjelder kinesiske Guangdong Development Bank, som er den første store kinesiske banken som legges ut for salg. Både bank og IT-bransjen får nå en gylden anledning til å komme seg inn i det gigantiske og raskt voksende kinesiske markedet. Årsaken er at banken i dag bare er til stede i Guangdong-provinsen, men har en lisens til å drive i hele Kina.

Det var i utgangspunktet USAs største bank, Citigroup, som leder en gruppe investorer som har lagt inn et bud på 3 milliarder dollar. Men nå viser det seg at også IBM er med, skriver Wall Street Journal som har snakket med kilder som er med i forhandlingene.

IBM har lagt 1,12 milliarder norske kroner på bordet i et håp om å få 5 prosent av aksjene. Målet er å sikre seg IT-driften av banken og få et skikkelig fotfeste i dette store fremtidige markedet i Kina.

Til toppen