RESULTATERFINANS

Vil kjøpe tilbake Skype

Har kontaktet pengesterke investorer.

14. apr. 2009 - 10:00

Dansken Janus Friis og svensken Niklas Zennström tjente milliarder på å selge sin oppfinnelse Skype til eBay. Nå vurderer de å kjøpe tilbake den populære, nettbaserte telefontjenesten.

Det skriver avisa New York Times søndag.

Friis og Zennström solgte Skype til eBay i 2005 for 2,6 milliarder dollar. Prisen gav en vanvittig fortjeneste for gründerne Niklas Zennström og Janus Friis, som også sto bak Kazaa. Det samme gjelder for investorene i Skype. Til sammen skal det ha blitt investert 20 millioner dollar i selskapet.

Kilder sier til New York Times at de to nå har kontaktet pengesterke investorer for å få dem til å by på tjenesten. Friis og Zennström skal være villige til å bruke betydelige deler av sine egne formuer på tilbakekjøpet.

Skype har over 405 millioner registrerte brukere, og er et dataprogram som gjør det mulig for registrerte brukere å snakke gratis på telefon med hverandre. Det er også mulig å ringe billig til utlandet til folk og selskaper som ikke har Skype.

Ifølge avisen er eBay interessert i å selge tjenesten fordi den ikke bidrar med særlig trafikkøkning til selskapets øvrige tjenester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.