Vil kjøpe Wapfactory til spottpris

Vollvik-gruppen har lagt inn et bud på mobilselskapet Wapfactory, men budet er lavere enn kassabeholdningen i selskapet.

Vollvik-gruppen, med Idar Vollvik, selger mobilutstyr til bedriftsmarkedet gjennom butikkene i GSM senteret-kjeden. Nå har Vollvik-gruppen lagt inn et bud på det en gang så høytflyvende mobilportal-selskapet Wapfactory, skriver nyhetstjenesten iMarkedet.

Wapfactory ble kjent som en optimistisk internasjonal satsing, blant annet på grunn av at Ola Mæle og Øystein Stray Spetalen ble med på eiersiden.

Men Vollvik-gruppen får trolig nei, for budet gir Wapfactory-eierne bare 9,4 millioner kroner. Dette er mindre enn hva selskapet sitter med på bok. Resten av selskapet har altså en negativ verdi, mener Vollvik-gruppen.

- Jeg og flere andre aksjonærer jeg har snakket med synes dette er et dårlig tilbud, sier Wapfactory-sjef og aksjonær Per G. Askim til digitoday.no. Vollvik-gruppen gjorde en emisjon for ett år siden til 11 kroner aksjen, men verdsetter seg selv nå til 25 kroner aksjen selv om markedet har falt.

Wapfactory eier wap.no- og wap.com-adressene. På disse adressene driver selskapet et nettsted for og om WAP-bruk, men verken bruken av WAP eller nettstedet har tatt av.

- Vi trapper ned satsingen på wap.com på grunn av det trege annonsemarkedet og søker i stedet etter partnere. Fokus fremover vil ligge på to ting. Det ene er ringetoner og logoer til det spanske markedet. Vi satser også på lotteri sammen med et partner, men hvem det er kan jeg foreløpig ikke offentliggjøre, sier Askim til digitoday.no.

Redaktør Tellef Øgrim har sagt opp og Askim forteller at selskapet snart er nede i fire-fem ansatte.

Til toppen