AVTALER & KONTRAKTER

Vil kjøre SOA på Sun-programvare

Norsk Tipping skal etablere en tjenesteorientert arkitektur med infrastruktur fra Sun.

29. juni 2006 - 12:51

Norsk Tippings intensjon er å optimalisere sin infrastruktur, og som et av mange tiltak søker man å oppgradere muligheten for å få selskapets ulike IT-systemer til å spille sammen på tvers av plattformer. Til dette oppdraget har Norsk Tipping valgt integrasjonsselskapet Communicate. Løsningen skal bygge på basisteknologi fra Sun.

Communicate undertegnet denne uken avtale med Norsk Tipping som har en verdi på omkring 7,7 millioner kroner. Målet for Norsk Tipping er å etablere en tjenesteorientert arkitektur (SOA) der tidligere monolittiske systemer brytes ned til håndterbare tjenester. Det skal gi enklere tilgang på eksisterende data i IT-systemer, og bruke disse på tvers av plattformer og tidligere historikk.

Communicate bygger løsningen på teknologi fra Java Composite Application Platform Suite fra Sun (Java CAPS). Selskapet vant kontrakten i konkurranse med flere andre.

– Med bakgrunn i tilbud fra de markedsledende leverandører av denne type mellomvareløsninger, gjennomførte vi en detaljert evaluering og «proof of concept» av flere løsninger fra et utvalg av de mest aktuelle tilbyderne, sier Norsk Tippings prosjektleder Sigurd Torgersrud, i en pressemelding. Han mener Communicate har erfaring fra tilsvarende komplekse integrasjonsprosjekter, og kompetanse i Suns Java-baserte SOA-plattform.

Salgsdirektør Trond Kjos i Communicate mener standardkomponenter fra Sun sikrer en stabil og god løsning til kunden, basert på åpne standarder.

Suns SOA-komponenter har også vunnet fram i andre norske prestisjeprosjekter, blant med Fornyingsdepartementets MinSide-portal, eFaktura i EDB, og Postens integrasjonsplattform eConnect.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.