BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil klage til Konkurransetilsynet

Telia Internett ønsker seg et møte med Einar Hope i Konkurransetilsynet for å protestere på tilsynets avgjørelse i internett-samarbeidet mellom Telenor og Schibsted.

1. juli 1997 - 12:57

Det er i dagens utgave av Dagens Næringsliv at administrerende direktør i Telia Internett, Rolf Larsen, ber Konkurransetilsynets direktør Einar Hope om et møte for å få internettsamarbeidet mellom Telenor og Schibsted opp til ny behandling.

Men Einar Hope i Konkurransetilsynet har ikke fått noen henvendelse fra Telia Internetts Rolf Larsen om noe møte.

- Om Telia Internett ønsker et møte med oss så er ikke det noe problem, sier Einar Hope til digi. - Og om de skal klage går klagen via oss til Planleggings og Samordningsdepartementet, som tar en endelig avgjørelse. Men problemet i denne saken er heller at vi ikke har gjort noe inngrep etter Konkurranselovens paragraf 3.11. Vi har forhandlet oss fram til en løsning med partene, som ble satt opp i et ti punkts dokument. Men noe vedtak i saken har vi ikke gjort, sier Hope.

Hope sier at de juridiske skillelinjene er noe usikre så lenge tilsynet ikke har fattet noe vedtak om å gripe inn i fusjonen, men sier at når det gjelder selve avtalen mellom Konkurransetilsynet og Telenor/Schibsted, så er det utformet slik at partene kan be om reforhandlinger om markedet blir annerledes i løpet av de neste to årene, som er avtalens gyldighetstid.

Hope sier at også Telia, sammen med flere andre parter ble spurt om bakgrunnsopplysninger da tilsynet vurderte internettsamarbeidet mellom Telenor og Schibsted, men at Telias synspunkt ikke teller mer enn andre aktørers synspunkt.

- Jeg ville foretrekke at de kom til oss fremfor å gå til pressen om de ønsker et møte med oss, sier direktør i Konkurransetilsynet Einar Hope til digi.

I morgentimene i dag var Hope en særdeles enkel mann å få tak i, men han hadde altså ikke fått noen henvendelse, annet enn at han har lest i avisen at den ville komme.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.