Vil kopiere norske slettemetoder

Tysk gjenvinningskjempe frir til norsk sikkerhetsmygg.

Selskapet rykker ut med egne «slette-biler».
Selskapet rykker ut med egne «slette-biler».

Tysk gjenvinningskjempe frir til norsk sikkerhetsmygg.

Tyskland har fått øynene opp for Data-Secure med fire ansatte. Via norsk-tyske handelskammer har en tysk gjenvinningskjempe med 65 kontorer i 22 land fått kunnskap om den norske sikkerhetsmyggen og gitt uttrykk om et ønske om å inngå et franchise-samarbeid.

Sikkerhetsansvarlig Morten Husby i Data-Secure kan ikke røpe hvem det er foreløpig ettersom de fortsatt bare er på forhandlerstadiet.

- Tyskland har et stort behov for avfallsgjenvinning og IT-makulering og vårt konsept er åpenbart interessant for dem, sier Husby til digi.no.

Data-Secure er er det eneste selskapet i Norge godkjent av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) for tilintetgjøring og makulering av nasjonal sikkerhetsgradert informasjon til og med «hemmelig». Selskapet fokuserer på digitalt lagret informasjon, men destruerer også papir.

Selskapet rykker ut med egne «slette-biler» som foretar fullstendig sletting av alle lagringsmedier uten å forlate området. Ved hjelp av kraftige avmagnetiserings-apparater ødelegges elektroniske medier, og såkalte «cross-cutting» maskiner finhakker papir og kutter CD-Rom eller DVD-plater til småbiter.

I tillegg tilbyr Data-Secure «sikkerhetsbokser» til selskaper som ønsker et kontrollert regime for sine sensitive opplysninger og samtidig liker å vite hva som skjer når dette destrueres.

- Vi har solgt et par dusin sikkerhetsbokser i Oslo-området. De typiske brukere er advokatfirmaer, finans og bank i tillegg til stat, kommune og departementet, sier Husby til digi.no.

Til toppen