KARRIERE

Vil kreve at studenter stiller med egen PC

Må kunne regnes som et læremiddel, mener regjeringen.

Microsoft Office 365 for studenter.
Microsoft Office 365 for studenter. Bilde: Microsoft
NTB
20. apr. 2015 - 15:12

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet foreslår at universiteter og høyskoler skal kunne kreve at studentene stiller med egen PC.

Læremidler

I dag kan ikke universiteter og høyskoler kreve betaling av studenter utover reelle kostnader til læremidler, det vil si lærerbøker, kompendier, kopier, utskrifter, papir og lignende. Dette er lovfestet i den såkalte egenbetalingsforskriften.

Kunnskapsdepartementet mener at definisjonen av «læremidler» i denne forskriften er foreldet, og at også PC er et læremiddel i våre dager. Derfor foreslår departementet å endre egenbetalingsforskriften, slik at institusjonene også kan kreve at studentene har egen PC.

– I vår digitale tidsalder er det naturlig å se på PC som et læremiddel. De fleste studenter vil nok kjenne seg igjen i at de bruker PC-en vel så mye som tradisjonelle bøker for å lære seg det de skal, sier statssekretær Bjørn Haugstad (H) i Kunnskapsdepartementet.  

Departementet forslår imidlertid at institusjonene dekker kostnadene til nødvendig programvare for studentene. Forslaget sendes nå ut på høring. (©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.