KARRIERE

Vil kreve at studenter stiller med egen PC

Må kunne regnes som et læremiddel, mener regjeringen.

Regjeringen mener at man må kunne kreve at studenter under høyere utdanning stiller med egen pc. Utgiftene til programvare skal de derimot slippe å dekke.
Regjeringen mener at man må kunne kreve at studenter under høyere utdanning stiller med egen pc. Utgiftene til programvare skal de derimot slippe å dekke. Bilde: Microsoft
NTB
20. apr. 2015 - 15:12

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet foreslår at universiteter og høyskoler skal kunne kreve at studentene stiller med egen PC.

Læremidler

I dag kan ikke universiteter og høyskoler kreve betaling av studenter utover reelle kostnader til læremidler, det vil si lærerbøker, kompendier, kopier, utskrifter, papir og lignende. Dette er lovfestet i den såkalte egenbetalingsforskriften.

Kunnskapsdepartementet mener at definisjonen av «læremidler» i denne forskriften er foreldet, og at også PC er et læremiddel i våre dager. Derfor foreslår departementet å endre egenbetalingsforskriften, slik at institusjonene også kan kreve at studentene har egen PC.

– I vår digitale tidsalder er det naturlig å se på PC som et læremiddel. De fleste studenter vil nok kjenne seg igjen i at de bruker PC-en vel så mye som tradisjonelle bøker for å lære seg det de skal, sier statssekretær Bjørn Haugstad (H) i Kunnskapsdepartementet.  

Departementet forslår imidlertid at institusjonene dekker kostnadene til nødvendig programvare for studentene. Forslaget sendes nå ut på høring. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.