BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil kutte i AT&T-sfæren

- Legg ned Uniworld og sats på World Partners, sier Telias toppsjef, Lars Berg. Han mener det kan spares millioner av kroner om en rydder opp i selskapsstrukturen i AT&T-sfæren.

Frode Eriksen
17. des. 1997 - 15:53

Telia er en av tre alliansepartnere i Unisource, en europeisk allianse som kostet Telia 340 millioner kroner i tredje kvartal alene. Lars Berg vil løse denne krisen, men ved å beholde alliansen. Han vil i stedet legge ned Uniworld, og gjøre World Partners til en sterkere allianse.

World Partners er en svært løst sammensatt gruppe med telekomselskap, der de største er AT&T, Unisource-partnerne Telia og det nederlandske og sveitsiske televerket, australske Telstra, Telecom New Zealand, japanske KDD, israelske Bezeq, Korea Telecom, Hongkong Telecom og Singapore Telecom

Uniworld er eid av AT&T, Unisource og fra nyttår Telecom Italia og har i første rekke Europa som markedsplass for ulike telekomtjenester.

Lars Berg mener en fastere global allianse vil kunne overta Uniworlds arbeidsoppgaver, og sier til Dagens Industri at en slik løsning kan føre til besparelser på flere hundre millioner kroner.

Berg er med andre ord på linje med den nye toppsjefen i AT&T, Michael Armstrong, som ifølge avisen heller ikke er spesielt begeistret for virksomheter som taper penger.

Berg ønsker at endringer i alliansen skal skje allerede fra neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.