Vil la deg kjøpe musikk på mobiltelefonen

Stadig flere mobiltelefoner kan spille MP3-musikk, for eksempel av og med Kylie Minogue, men hvordan kjøper du musikken?

Her i Norge har vi betal-SMS, men i resten av Europa mangler mobilbransjen systemer for å ta seg betalt fra brukerne for nedlastet innhold. En europeisk allianse med Nokia i spissen ønsker å skape en standard for kjøp av musikk på mobiltelefoner, skriver Reuters. Meningen er å skape en standard som gjør det enkelt å velge og betale for musikk. Lykkes alliansen, vil tjenestene også kunne dukke opp i Norge.

Les også:

Alliansen som heter Musical har ti partnere, blant annet Nokia, greske Vodafone Panafon, finske Radiolinja, greske Pouliadis og MusicIndie, et bransjeforbund for uavhengige plateselskaper i Europa.


Gruppen innrømmer at den største utfordringen er å lage et system som forhindrer piratkopiering. I dagens mobiltelefoner med MP3-spillere kan du fritt laste inn piratkopiert musikk, men mobilbransjen har taklet piratkopieringsproblemet før. Det er ikke mulig å videresende logoer, ringetoner og MMS-meldinger du har betalt for og lastet ned.

Til toppen