Vil la deg velge mobiltelefon selv

Tyske FreeCom og danske Dangaard fusjonerer fra 1. oktober og etablerer europas største distributør av mobiltelefoner. Målet er å redusere mobiloperatørenes makt i markedet og la deg velge telefon selv.

Tyske FreeCom og danske Dangaard fusjonerer fra 1. oktober og etablerer europas største distributør av mobiltelefoner. Målet er å redusere mobiloperatørenes makt i markedet og la deg velge telefon selv.

Administrerende direktør i Dangaard Norge, Otto Kalvø, sier til digi.no at mobilselskapene i Norge, og spesielt Telenor, aller helst vil kontrollere så mye av verdikjeden som mulig. Fusjonen mellom Dangaard og FreeCom vil redusere denne makten, tror han.

De to selskapene omsetter hver for rundt 2,6 milliarder kroner, og Dangaard vil eie 52 prosent av det nye selskapet som ennå ikke har fått noe havn. Et hett tips er imidlertid Dangaard Telecom og vil være etablert 1. oktober. Dangaard og FreeCom har bare overlappende virksomhet i Tyskland.

- Distribusjon av mobiltelefoner i Norge er sterkt dominert av NetCom og Telenor Mobil. Vårt joint-venture med FreeCom vil styrke vår posisjon som uavhengig distributør, sier Kalvø.

Han sier at Norges deltakende innenfor Europas største mobildistributør vil bidra til å løsne det jerngrepet som mobilselskapene har på det norske mobilmarkedet slik at kundene i større grad vil kjøpe fritt hva de vil, og ikke bare de terminalene som operatørene subsidierer i en viss periode.

- Det nye selskapet bidrar ikke nødvendigvis bidrar til et prisfall på terminalene, heller det at en i større grad kan levere de terminalene som etterspørres når de etterspørres. Omsetningen øker når en kan levere de mest populære mobilterminalene, sier han.

For Dangaard Norge betyr samarbeidet at selskapet får raskere tilgang til ettertraktede modeller. Den norske delen av selskapet sysselsetter 8 mennesker, og omsetter i regnskapsåret som slutter 1. oktober for 320 millioner kroner, og distribuerer vel 20 prosent av mobiltelefonene som omsettes i Norge.

Til toppen