Vil la Linux styres med bevegelser

Trolltech skal bidra til at Linux-baserte enheter får støtte for blant annet berøringsskjermer.

Vil la Linux styres med bevegelser

Trolltech skal bidra til at Linux-baserte enheter får støtte for blant annet berøringsskjermer.

Norske Trolltech har inngått et samarbeid med F-Origin, et selskap som leverer løsninger og plattformer for berøringsskjermer, håndbevegelser og bevegelseskontroll. Selskapene skal sammen sikre at støtte for denne typen grensesnitt blir tilgjengelig for Linux-baserte enheter, for eksempel mobiltelefoner.

De to selskapene skal i samarbeid integrere Trolltechs Qtopia-plattform for Linux-baserte enheter med F-Origins IRIS Motion Control SDK. Resultatet skal gjøre det enklere og raskere å lage grensesnitt, spill og applikasjoner som kan kontrolleres ved hjelp av bevegelser.

De nye Qtopia-utvidelsene for IRIS skal gjøre det mulig for Qtopia-applikasjoner å tegne en virtuell overflate som er større enn den fysiske skjermen. IRIS gjengir en tredimensjonal, førstepersons perspektivvisning av denne overflaten. Denne skal kunne kontrolleres av brukere ved å bikke på enheten eller å trekke en finger over skjermen.

API-stakken til IRIS skal også gi Qtopia-utviklere en verktøykasse som kan benyttes til å designe egne bevegelseskontrollerte grensesnitt.

Tjenestene som tilbys av disse programmeringsgrensesnittene inkluderer deteksjon og varsling av meningsfylte bevegelseshendelser, slik som rotasjon mellom landskaps- og portrettmodus eller håndbevegelser (gestures), overføring mellom fysisk bevegelse av enheten til virtuell bevegelse av 3D-objekter, virtuelle kameraer og lignende, samt sanntids modellering av enhetens orientering i forhold til gravitasjonen, samt den relative orienteringen i forhold til en innledende orientering.

Til toppen