BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil la nyheter utløse automatiske aksjekjøp

Reuters vil selge programvare som leser nyheter og utløser automatiske aksjekjøp.

30. apr. 2007 - 09:26

Ifølge Wall Street Journal vil nyhetsbyrået Reuters i dag utvide sitt tilbud innen programvare med en applikasjon som leser nyheter, gjør seg opp en mening om hvorvidt dekningen er positiv eller negativ, og går automatisk derfra til å utløse kjøp og salg av aksjer.

I utgangspunktet vil applikasjonen bare spore Reuters’ egne nyheter. På sikt vil den også lese nyheter fra andre kilder.

Målgruppen er kunder som allerede bruker Reuters’ finanstjenester, spesielt innen banker og investeringsfond.

Applikasjonen utvider funksjonaliteten i forhold til eksisterende løsninger for automatisk kjøp og salg av aksjer. Ifølge Reuters avgjøres i dag over 40 prosent av aksjehandelen på London-børsen av programvare, uten direkte innblanding fra meklere eller andre personer.

Den nye applikasjon bygger bro mellom Reuters-tjenestene NewsScope for automatisk nyhetsanalyse, og DataScope for såkalt «algoritmisk» aksjehandel.

NewsScope-løsningene ble utviklet for å varsle om interessante nyheter. De beregner et tall som skal måle i hvor stor grad nyheter om et selskap er positive eller negative. De er også i stand til å vurdere hvorvidt informasjon i en artikkel er enestående eller ikke, slik at de oppdager når en reporter har gjort et scoop.

Den nye løsningene innebærer at disse måltallene går inn i applikasjonene for algoritmisk aksjehandel.

Systemet til Reuters er ikke begrenset til ett selskap om gangen. Det kan også måle hele bransjer, eller hele aksjemarkedet, med tanke på positiv og negativ dekning i mediene.

Når det dukker opp en ny nyhetsartikkel, tar det bare millisekunder før den er behandlet og de aktuelle vurderingene er justert. Dette er selvfølgelig langt raskere enn tiden noen person bruker på å lese nyhetsartikkelen.

Den nye applikasjonen ble utviklet av et lite britisk programvarehus, Corpora PLC, og skal ha vært testet hos kunder over flere måneder.

Reuters’ løsninger for algoritmisk aksjehandel er nærmere beskrevet på selskapets nettsted: Reuters for Algorithmic Trading. Her gjengis blant annet skjemaet nedenfor, med utfyllende forklaringer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.