BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil la Windows starte fra en minnepinne

Windows XP Embedded vil snart kunne startes fra en USB-minnepinne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. nov. 2006 - 10:14

Microsoft skal i dag lansere to nyheter innen selskapets operativsystemer for integrerte systemer. Den ene er Feature Pack 2007 til Windows XP Embedded Service Pack, den andre er Windows Embedded CE 6.0. Sistnevnte vil bli omtalt i en egen artikkel.

Windows XP Embedded Service Pack 2 Feature Pack 2007 vil inneholde en rekke nyheter, samtidig som at størrelsen på operativsystemet krympes. Dette er vesentlig i systemer uten stor harddiskplass.

Inkludert er komponenter som skal åpne for vanlige skrivebordsteknologier, blant annet for .NET Framework 2.0, SQL Express 2005, Systems Management Server 2003 SP1 Advanced Client, Microsoft Operations Manager 2005 SP1 Agent Prerequisite Compoment og Windows Update Agent.

Nytt er også muligheten for å bygge et Windows XPe-image som kan starte opp fra en USB-basert flashenhet. Dette skal være enkelt å få til ved hjelp av Target Designer og det nye verktøyet ufdprep.exe. Det er også mulig å starte opp systemet fra en USB-harddisk.

Fordelen med dette er at svært mange enheter nå har USB 2.0-porter. Det er langt enklere å bytte en USB-pinne enn en intern harddisk, og flashminnet er mer solid fordi det normalt ikke innholder bevegelige deler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.