Vil lage åpne standarder for e-læring

E-læringsbransjen klager over mangel på en standard for å lage elektroniske lærebøker. Uten en standard blir det dyrt og komplisert.

E-læringsbransjen klager over mangel på en standard for å lage elektroniske lærebøker. Uten en standard blir det dyrt og komplisert.

Konsulentselskapet never.no AS har gått sammen med Conduct AS (også et konsulentselskap) om å lage løsninger som skal gjøre utvikling og bruk av e-læring enklere.

- Markedet er lei av tunge, lukkede systemer for e-læring. Vi ser at brukerne er modne for å benytte moduler fra mange forskjellige kilder som kan kombineres og bygges ut etter behov, sier never.no-sjef Lars Lauritzsen i en pressemelding.

Selskapene har hver for seg utviklet teknologi basert på Java, XML, åpen kildekode og internasjonale standarder.

- Markedet etterspør standarder. Denne avtalen gir oss mulighet til å tilby avanserte systemer for nettbasert læring basert på åpne standarder uten at vi trenger å bygge høye utviklingskostnader inn i prosjektene. Vi kan dermed konsentrere oss om de strategiske og pedagogiske kravene i hvert enkelt prosjekt. Vi er enige om arkitekturen, og alle de teknologiske brikkene har falt lett på plass, opplyser never.no.

Erlend Øverby i Conduct mener avtalen viser at de teknologiske valgene de har foretatt var riktige.

- Vår Open Source- og standard-baserte utviklingsfilosofi er helt klart fremtiden innenfor nettbasert læring, sier Øverby.

Selskapene vil samarbeide om en felles teknologibase og om konkrete kundeprosjekter.

Til toppen