Vil lage gratis Outlook/Exchange-alternativ

Mitch Kapor arbeider med en gratis-konkurrent til Microsoft Outlook/Exchange.

Outlook Express følger med gratis i Windows, men 'voksen-versjonen' Outlook og Exchange, serveren som er navet i systemet, koster penger.

Det finnes en rekke gratis e-postklienter og servere, men Mitch Kapor ønsker å dele ut noe mer brukervennlig og funksjonsrikt. Kapor er ikke hvem som helst - han var med på å danne nå IBM-eide Lotus og skapte regnearket Lotus 1-2-3. Kapor forlot etter hvert Lotus som en svært rik mann og sysler i dag med flere prosjekter.

Gjennom organisasjonen Open Source Application Foundation (OSAF) og fem millioner dollar fra egen lomme, håper Kapor å gjøre målet til en realitet. Målet, forklarer Kapor til amerikanske media, er å skape et åpent kildekode-prosjekt etter Linux-modellen der andre bedrifter videreutvikler og skaper tillegg til e-post/gruppe-system.

Programmet er foreløpig døpt Chandler, men ikke etter Chandler i Friends-serien, det er forfatteren Raymond Chandler som har fått æren.

Målet er ikke bare et system for e-post, men også kalenderdeling, instant messaging, fildeling og andre former for samarbeid på kryss av Windows og Linux og både PC-er og lommemaskiner. Lykkes Kapor, vil han ironisk nok også skape en konkurrent til Lotus Notes, dagens hovedprodukt til selskapet han var med å starte.

Kapor og OSAF har allerede kommet langt i utviklingen og lover en første versjon av systemet før nyttår, men den ferdige første versjonen vil ikke være klar før mot slutten av neste år.

Her kan du lese mer om Open Source Applications Foundation og Chandler

Til toppen