BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil lage mange flere AMOLED-skjermer

Samsung skal forsøke å dekke etterspørselen etter mobilskjermer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. sep. 2010 - 12:54

Produksjonen av flere avanserte smartmobiler har blitt rammet av at Samsung Mobile Display, ikke greier å lage nok AMOLED-skjermer (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode). Ikke minst berører dette HTC-modeller som Desire, Evo 3G og Droid Incredible.

Samsung Electronics, en annen avdeling i Samsung-konsernet, benytter selv en variant av denne skjermteknologi i selskapets Galaxy S-mobil, og det har blitt spekulert på om konsernet prioriterer sin egen mobil framfor leveransene til andre kunder. Ifølge Wall Street Journal avviser Lee Woo-Jong, sjef for markedsføring i Samsung Mobile Display, dette. Tvert imot sier han at alle påvirkes på samme måte av mangelen.

For å løse problemet planlegger Samsung å bygge et nytt produksjonsanlegg i Sør-Korea. Med dette skal selskapet kunne tidoble produksjonen av AMOLED-skjermer til mobiler, fra dagens 3 millioner skjermer i måneden til 30 millioner. Anlegget skal koste 2,1 milliarder dollar og vil åpne i juli 2011. Fram til da vil mobilprodusentene enten leve med skjermmangelen eller finne andre alternativer.

HTC er blant dem som allerede har gjort dette. En del modeller blir nå utstyrt med en skjerm basert på Sony Super LCD-teknologi. En enkel sammenligning mellom blant annet Super LCD og AMOLED finnes på denne siden. Der går det fram at Desire-modellene som leveres i Europa fortsatt er utstyrt med AMOLED-skjerm.

Forskjellen på oppbygningen av berøringsskjermer basert på henholdsvis TFT LCD, AMOLED og Samsungs nye Super AMOLED. <i>Bilde: Samsung</i>
Forskjellen på oppbygningen av berøringsskjermer basert på henholdsvis TFT LCD, AMOLED og Samsungs nye Super AMOLED. Bilde: Samsung

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.