BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Vil minimalisere de negative konsekvensene

Frank S. Thrana er nestleder i Teleforum der han leder Internett-utvalget. Han er glad for at Konkurransetilsynet griper inn.

Eirik Rossen
30. mai 1997 - 16:42

Teleforum er en norsk interesseorganisasjon for innholdsleverandører på Internett. Thrana uttrykker glede over at Konkurransetilsynet griper inn overfor fusjonen mellom Schibsted Nett og Telenor.

- Reaksjonen fra Konkurransetilsynet er i tråd med vår reaksjon i november, sier Thrana. - Vi tror det vil bidra til å minimalisere det vi så på som negative konsekvenser av fusjonen.

Teleforum fryktet særlig færre aksessleverandører, færre valgmuligheter for innholdsleverandørene, svekket pris- og produktkonkurranse samt eierkonsentrasjon. På den andre siden pekte de på flere positive momenter, blant annet muligheter for at innholdsleverandørene skal få bedre tilgang til et skandinavisk marked, og samkjøring av tekniske muligheter og standarder, for eksempel i betalingssystemer.

Thrana tror at alle parter vil gjøre sitt i de kommende forhandlingene for å oppnå enighet.

- Med forbehold om at vi ikke kjenner motivet for Konkurransetilsynets avgjørelse, og at prosessen pågår, kan de samfunnsmessige følgene kanskje salderes til netto gevinst, sier Thrana.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.