Vil overta resten av Amdahl

Ifølge Nihon Keizai Shimbun ønsker Fujitsu å kjøpe opp de resterende aksjene i Amdahl. Fujitsu eier idag 42 prosent av Amdahl.

Ifølge Nihon Keizai Shimbun ønsker Fujitsu å kjøpe opp de resterende aksjene i Amdahl. Fujitsu eier idag 42 prosent av Amdahl.

Onsdag annonserte Fujitsu at selskapet ønsker å kjøpe opp alle de omtrent 71 millioner utestående aksjene i Amdahl. Fujitsu vil tilby 850 millioner dollar for kjøpet, det vil si omtrent 12 dollar per aksje. Ifølge representanter for Fujitsu, gjelder tilbudet fra 5. august til 5 september.

Av frykt for at mange av de nåværende aksjonærene ikke vil selge, har Fujitsu ifølge InfoWorld Electric satt en betingelse i tilbudet hvor de sier at de til slutt må få tilbud om minst 51 prosent av den totale aksjemengden for at kjøpet skal gjennomføres.

Fujitsu investerte første gang i Amdahl i 1972 og har siden bygget opp et samarbeid i produksjonen av maskinvare for datamaskiner.

I de senere år har Amdahl beveget seg vekk fra sitt tradisjonelle server- og stormaskingrunnlag og satser nå på å tilby programvare og tjenester på global basis.

Fujitsu håper at deres investering vil ytterligere aksellerere Amdahl omforming, ikke minst ved å gi Amdahl aksess til Fujitsus kapital og teknologi.

Amdahl hadde i fjor en omsetning på 1.6 milliarder dollar og et nettotap på 300 millioner dollar på grunn av restruktureringsutgifter.

Til toppen