Vil på børs med fem ansatte

Opticom-investor Robert Keith planlegger børsnotering av IT-myggen Idex og deres fingertrykk-sensor.

Opticom-investor Robert Keith planlegger børsnotering av IT-myggen Idex og deres fingertrykk-sensor.

De engelske investorene Thomas Fussell og Robert Keith har tre hovedinvesteringer i Norge. De to første er mye omtalte Fast og Opticom, mens den tredje er det unoterte selskapet Idex.

Idex har i flere år slitt med å utvikle en sensor for å lese fingeravtrykk. I tillegg til utviklingsproblemer, har Idex og deres store konkurrenter slitt med at markedet for fingertrykk-sensorer ikke har åpnet seg slik. Flere produkter har kommet i salg og så forsvunnet igjen, selv om de dyreste og mest nøyaktige systemene har fått et oppsving etter terrorangrepene i USA. (Se tidligere saker i boksen til høyre)

Idex skal høsten 2001 ha vært nære ved å lande en stor avtale med Nokia, men forhandligene kollapset av ukjente årsaker. Bildet til høyre (fra hjemmesiden til Idex) viser en tenkt mobil der man logget på med fingeravtrykk og brukte samme sensor til å navigere. Logoen på telefonen er "Nokia".

Nå ønsker Keith å få Idex også frem i rampelyset. Hvis selskapet får på plass en større avtale med en ny partner, vil Idex søke om notering på Oslo Børs. Keith håper på opptak på børsen under SMB-listen.

Planene om børsnotering kommer svært overraskende, for i mars i fjor la investorene Idex i dvale i påvente av at markedet skulle bedre seg. 12 av 17 ansatte ble sagt opp, og staben har siden den gang bare vært Idex-sjef Andrew Heap, en sekretærog to eller tre utviklere.

Likevel mener Keith at det går mot børsnotering, for Idex venter på en storkontrakt.

Les hele saken på iMarkedet, en søsterpublikasjon av digi.no.

Til toppen