Vil påby lydvarsling i kamera-telefoner

Misbruk av kamera-telefoner i offentlige bad har utløst et sørkoreansk lovforslag om at de må pipe hver gang det knipses.

Sørkoreanske medier skal lenge ha vært preget av en debatt om misbruk av kamera-telefoner på offentlige steder, blant annet bad og avkledningsrom. Departementet for informasjon og kommunikasjon har innledet en omfattende granskning i forkant av et forslag om tiltak for å begrense uvesenet.

Ifølge nettmagasinet Chosun.com vil det regjerende Millennium Democratic Party fremme et lovforslag som pålegger leverandørene å sørge for at telefoner med innebygget kamera piper høylydt hver gang et bilde knipses. Partitalskvinne Huh Un-na, medlem av nasjonalforsamlingens komite for vitenskap, teknologi, informasjon og telekommunikasjon, sier at lyden vil varsle folk at man er i ferd med å ta et bilde av dem, og at påbudet derfor vil hindre bedriftsspionasje og overgrep mot menneskerettigheter.

Samsung og andre sørkoreanske leverandører protesterer mot lovforslaget som de mener vil hindre salget av kamera-telefoner, både innen- og utenlands.

;