Vil påby tyverivern på mobil

Fire senatorer i USA mener data må kunne slettes og mobilen deaktiveres.

Lovutkastet «Smartphone Theft Prevention Act» vil påby operatører å sørge for at forbrukere kan fjernslette data og deaktivere smartmobiler på avveier. Tanken er å verne om følsomme data og ødelegge for videresalg av stjålne mobiltelefoner.
Lovutkastet «Smartphone Theft Prevention Act» vil påby operatører å sørge for at forbrukere kan fjernslette data og deaktivere smartmobiler på avveier. Tanken er å verne om følsomme data og ødelegge for videresalg av stjålne mobiltelefoner. (Bilde: Chuck Todd/MCT Graphics via Getty Images/All Over Press)

Fire senatorer i USA mener data må kunne slettes og mobilen deaktiveres.

Fire senatorer fra det demokratiske partiet har gått sammen om et lovforslag for å påby tyverivern på mobiltelefoner, går det fram av en pressemelding.

De fire er Amy Klobuchar (Minnesota), Barbara Mikulski (Maryland), Richard Blumenthal (Connecticut) og Mazie Hirono (Hawaii).

Hensikten med det foreslåtte «Smartphone Theft Prevention Act» er å påby ordninger som lar forbrukere fjernslette data på mobiltelefoner de har mistet eller blitt frastjålet. Ordningene skal også gjøre det umulig å deaktivere telefonene. Ansvaret for ordningene skal tilfalle mobiloperatørene.

Senatorene viser til at nesten hvert tredje ran i USA begås for å få tak i mobiltelefoner, at det er lett å videreselge stjålne mobiltelefoner, og at følsomme data lagret i mobiltelefoner kan utnyttes i vinnings hensikt.

Det presiseres i lovforslaget at en «kill switch» ikke skal koste noe ekstra, og at det skal være mulig for eieren å reaktivere en telefon som kommer til rette etter å ha blitt deaktivert.

Til toppen