Vil presse Apple til kutt

Microsoft vil ikke betale som alle andre.

Vil presse Apple til kutt
Microsoft planlegger en iOS-app for Office 365 neste år, men klarer ikke bli enige med Apple om hvordan pengene skal fordeles. Microsoft krever rabatt på Apples 30 prosent. Bilde:

De to gigantene Apple og Microsoft står steilt mot hverandre i en interessant konflikt om inntekter. Ifølge Wall Street Journals teknologiblogg AllThingsD prøver Microsoft å unngå kommisjonen på 30 prosent som Apple krever for at kundene skal handle via appene.

Neste år planlegger Microsoft å lansere Office for iOS, men de må først bli enige med Apple hvordan inntektene skal fordeles på kjøp av tilgang via appen.

Microsoft vil ikke at Apple skal ta sine vanlige 30 prosent, og krever rabatt. Ifølge AllThingsD mener Microsoft at Office-pakken vil gjøre iOS-plattformen mer attraktiv og at de derfor må få bedre betingelser enn alle andre.

Apple skal blant annet ha nektet en oppdatering til Microsofts Skydrive-app som en følge av uenighet om pengestrømmen.

Kildene til den anerkjente teknologibloggen forteller at Apple nekter å gi seg. De krever 30 prosent på alle inntekter som går via iOS-apper. Spørsmålet er om konflikten vil ende med at Microsoft dropper en egen iOS-applikasjon for sin Office 365-pakke eller en av aktørene vil gi etter.

Verken Apple eller Microsoft vil kommentere pengekonflikten mellom de to selskapene spesifikt, men Apples talsperson sier følgende:

– Apple tilbyr kundene og utviklere det største utvalget og den sikreste måten å oppdage nye apper med vår kurerte App Store. Vi har utviklet reglene for å være rettferdig og konsistente med hver eneste utvikler: Gratis-apper og tjenester distribueres gratis. Betalte apper og tjenester gir Apple en andel av omsetningen. Vi har betalt ut over 6,5 milliarder dollar til utvikler-miljøet som har skapt over 700.00 apper, sier Apples talsperson Tom Neumayr til AllThingsD.

    Les også: