Vil presse ned abonnement-regningen din

Teleregulator Willy Jensen mener nå at det er billig nok å ringe. Nå varsler han tiltak for lavere priser på aksess, noe som vil hjelpe Telenors konkurrenter.

Teleregulator Willy Jensen mener nå at det er billig nok å ringe. Nå varsler han tiltak for lavere priser på aksess, noe som vil hjelpe Telenors konkurrenter.

I gårsdagens utgave av Dagens Næringsliv fremstår Post- og teletilsynets sjef Willy Jensen som ganske fornøyd med Telenor, og utrykker at han mener at det ikke er Telenors skyld at konkurrentene sliter og faller fra.

Men Jensen presiserer at han slettes ikke er fornøyd med Telenors stålgrep på det norske telemarkedet.

- Telenors markedsandeler går ned, men det skjer for sakte og det skjer bare på enkelte områder. Vi har lenge arbeidet med å få ned prisen på teletrafikk, men dette påvirker under visse forutsetninger abonnement-prisen, sier Jensen til digi.no.

Telenor har øket denne delen av regningen de siste årene med Post- og teletilsynets velsignelse. Men nå er det slutt, varsler Jensen.

Abonnement-prisen er prisen du betaler til Telenor for bruken av den lokale telefonsentralen og ledningen frem til ditt hus/leilighet. Denne er eid av Telenor og utgjør for de fleste privatkunder rundt 1500 kroner i året.

Den høye prisen rammer også operatører som ønsker å leie linjer fra Telenor for å selge deg ADSL-linjer. I denne sammenhengen heter tjenesten operatøraksess. Tele2 har tidligere hevdet at denne prisen er så høy at det ikke lønner seg, for under operatøraksess må leverandørene utplassere eget utstyr i de lokale telesentralene.

Jensen forteller at Post- og teletilsynet arbeider med flere inngrep mot Telenors avtaler på prising og utleie av aksessnettet. Når og akkurat hva som kommer vil han foreløpig ikke komme inn på.

- Prisene er for høye og avtalene for skjeve i Telenors favør, sier Jensen til digi.no.

- Vi kontrollerer at Telenor bruker kostnadsorienterte priser både på trafikk og abonnement, og har kostnadsorienterte totalpriser, sier Jensen.

Han forteller at PT bruker mye ressurser på regulering av aksessmarkedet. Ifølge Jensen er to saksbehandlere engasjert til å jobbe med regleverket

Til toppen