Vil reise kjempestatue av Steve Jobs

– Helst like stor som Frihetsgudinnen.

Vil reise kjempestatue av Steve Jobs
Apple-tilhengere samler inn penger for å reise en statue av Steve Jobs i hans fødeby, San Francisco. Den blir neppe like stor som Frihetsgudinnen, men i tråd med Jobs' livsfilosofi velger initiativtakerne å sikte høyt. Bilde: REX/Eye Ubiquitous og Chris Ratcliffe/All Over Press

Apples ikoniske medgründer Steve Jobs kan havne på sokkel i California.

Går det som et knippe fans ønsker vil det bli reist en statue av den visjonære mannen, som er sårt savnet etter hans bortgang for snart to år siden.

Kronerulling

Det er startet en innsamlingsaksjon på nettstedet IndieGogo, der målet er å få inn minst 50.000 dollar eller snaut 300.000 kroner.

Bak står et knippe entreprenører og Jobs-tilhengere. Innsamlingsmålet er bare en minstesum, beregnet til å dekke finansieringen av en statue i størrelsesorden 1:1. Jo mer penger de får inn, jo større blir skulpturen.

– Vi håper å kunne reise en statue i samme størrelse som Frihetsgudinnen, sier kampanjens initiativtaker Alex Kennedy til PandoDaily.

Frihetsgudinnen på Liberty Island utenfor Manhattan er til sammenligning 46 meter høy og står plassert på en like høy sokkel. Kennedy erkjenner imidlertid at det hårete kampanjemålet er urealistisk. – It's a crazy goal, sier han.

I skrivende stund er det bare kommet inn knappe 427 dollar, men så er kampanjen også nettopp startet og skal vare i to måneder.

Dersom målet nås skal statuen etter planen reises i Bay-området ved San Francisco.

Steve Jobs døde 56 år gammel etter mange års kreftsykdom i oktober 2011.