Vil renske Internett for piratkopiert musikk

Platebransjen overvåker Internett for å finne nettsteder med piratkopiert musikk. De nettstedene de kommer over blir det slått hardt ned på.

Sæmund Fiskvik i platebransjens internasjonale føderasjon (IFPI) sier til digi.no at organisasjonen jobber stadig mer med overvåking av Internett for å slå ned på ulovlig kopiert musikk som legges ut på nettet.

- Mer vil det også bli, men vi lager ikke så mye styr av det, for dette blir det mye av fremover, sier Fiskvik.

Nettsteder som inneholder ulovlige kopier av opphavsrettslig beskyttet musikk, må regne med advarsler og anmeldelser, sier han. Erstatningssøksmål fra industrien vil også bli brukt, så her kan det fort bli dyrt for den vanlige Oasis-fansen. Fiskvik og bransjen er imidlertid ikke redde for å skape mye gråt for tenåringer som legger ut fansider for sine store idoler.

- En må regne med at det er fare for det her. For en sekstenåring så er det sikkert morsomt å legge ut en melodi av favorittgruppen. Så går det bra, og i neste omgang ligger hele albumet ute. Så kommer MPEG og Windows 98, og da er det ikke morsomt lenger.

IFPI har ennå ikke kjørt rettssaker mot norske nettbrukere, men Fiskvik sier han med spenning venter på resultatet fra noen rettssaker som er på gang i Tyskland. Om disse rettssakene går slik Fiskvik og bransjen ønsker, bør norske fans tenke seg om flere ganger før de legger ned mye tid i å lage nettsteder for sine idoler.

- Vi kommer til å slå hardt ned på uautoriserte fansider som legger ut musikk ulovlig. Se bare på hvordan Oasis gikk til sak mot sine fans i England, sier Fiskvik.

Til toppen