Vil revolusjonere varehandelen med mobil

Det ferske selskapet Scap håper på at alle mobiltelefonene vil inneholde en strekkort-leser og blå tenner. Grunnen er at selskapet vil lansere en m-commerce løsning for handelsnæringen.

Det norske selskapet Scap AS, en forkortelse for "Scan and pay" skal i løpet av året lansere et pilot-prosjekt for handel med mobiltelefoner, opplyser administrerende direktør i selskapet, Stian Knudsen til digitoday.no.

Planen til det lille selskapet er å ta del i den spådde mobile revolusjonen innen handel. Selskapet produserer systemer for handel, hvor kunden med en mobiltelefon kan avlese strekkoder til sin mobiltelefon. Kunden kan da betale direkte med telefonen. Dette skal gå for seg via et trådløst Bluetooth-nettverk i butikken.

- Vi tror dette er en liten revolusjon innen varehandelen. Handel over nettet er grei nok det, men jeg tror ikke at tradisjonell handel kommer til å forsvinne, sier Knudsen.

Det er ikke bare handel, sier Knudsen, som kan ta nytte av Scaps teknologi og løsninger. - Ta for eksempel parkering. Man bruker en mobiltelefon som leser av en strekkode når man parkerer bilen. Når man kommer tilbake gjør man det samme og stopper "parkeringen, " sier Knudsen.

Allerede innen årsskiftet skal de første pilotprosjektene være på plass, og systemet er nesten ferdig. 15 teknologer jobber på spreng med å få de siste brikkene til å falle på plass, kan Knudsen avsløre. Men det er ikke før til midten av neste år det kan bli aktuelt å lansere produktet i sin helhet i massemarkedet. Det er nemlig ikke før da man får Bluetooth på mobiltelefonen.

Strekkode-leser er også et problem. Systemet er avhengig av at mobiltelefoner kommer med slike lesere, noe Knudsen sier vil komme fra de store produsentene som Nokia og Ericsson.

Nå er Scap på jakt etter en ny administrerende direktør som kan bringe selskapet videre. - Vi som er gründere føler at den jobben er best å overlate til andre. Vi har ikke så mye tyngde i å stå for den daglige driften i et slikt selskap, sier Knudsen til digitoday.no.

Så får vi se om m-commerce, via sofistikerte mobiltelefoner og bærbare Internett-baserte enheter, kommer til å revolusjonere handelen.

Les mer om: