Vil ri på Windows 8-bølgen

Compello først med norsk forretningsapplikasjon til «Metro».

Compellos Windows 8-applikasjon for behandling av elektroniske fakturaer. Bildet viser forskjellige innkomne fakturaer som brukeren kan godkjenne.
Compellos Windows 8-applikasjon for behandling av elektroniske fakturaer. Bildet viser forskjellige innkomne fakturaer som brukeren kan godkjenne. (Bilde: Compello)

Compello først med norsk forretningsapplikasjon til «Metro».

Norske Compello tilbyr løsninger for meldingsutveksling (EDI) og elektronisk faktura. Selskapet baserer sine løsninger på Microsoft-teknologi.

I dag lanserer selskapet en Windows 8-tilpasset klientversjon av løsningen for elektronisk fakturagodkjenning. Denne kan lastes ned av Compello-kundene fra applikasjonsbutikken Windows Store. Ifølge Compello er dette den første norske forretningsapplikasjonen som er tilpasset det nye brukergrensesnittet til Windows, tidligere kjent som «Metro».

Dette bekreftes av Microsoft.

– Compello har de siste årene vært lang fremme når det gjelder utvikling på nye teknologier og plattformer. De var blant de første i verden som utviklet forretningsløsninger på Microsoft Silverlight og har vært en pioner på skyløsninger basert på Windows Azure. Det kommer derfor ikke som en overraskelse at de denne gangen er blant de første i Norge som har en løsning klar til nedlasting for kundene sine før Windows 8 lanseres i Norge, sier Børge Hansen, teknologidirektør hos Microsoft Norge, i en pressemelding.

Digi.no har spurt administrerende direktør i Compello, Gustav Line, om hvorfor selskapet velger å lansere en Metro-applikasjon allerede nå.

– I Compello ønsker vi å ta i bruk ny teknologi slik at vi kan ri på bølgene til de store premissleverandørene. På den måten kan vi best fokusere på å gjøre våre løsninger best mulig. Bruk av apper og forskjellige devicer er en global megatrend og vi ønsker å være tidlig ute for å posisjonere oss for denne veksten, forteller Line til digi.no.

Han ser store fordeler med den nye applikasjonsmodellen som innføres med Windows 8, ikke minst distribusjonsmåten.

Gustav Line har vært administrerende direktør i Compello siden 2008. Han har tidligere hatt flere direktørstillinger i Microsoft Norge.
Gustav Line har vært administrerende direktør i Compello siden 2008. Han har tidligere hatt flere direktørstillinger i Microsoft Norge. Bilde: Compello

– Som programvarehus har vi millioner kodelinjer hvor vi er avhengig av gjenbruk og for å oppnå høy utviklerproduktivitet. Vi opplever at vi i stor grad kan gjenbruke kompetanse og kode i Metro-utvikling. I tillegg er det en stor fordel at Metro har et veldefinert design- og touch-språk som gjør at Compello-appen blir intuitiv for brukere som ikke har erfaring fra våre løsninger, men som er vant til andre Windows 8 Metro apps, forteller Line.

Han legger til at Compello setter også pris på kvalitetsregimet som ligger i godkjenningsprosessen i Windows Store, og at det verdifullt med «feedbackloopen» knyttet til installasjon, oppdateringer og omtaler.

På spørsmål om WinRT-rammeverket som brukes for å lage Metro-applikasjoner har gitt noen begrensninger i forhold til funksjonalitet, avviser Line dette.

– Vi har designer Metro-appen vår med et grensesnitt optimalisert for berøringsskjermer. Samtidig har vi sett at maskiner med store skjermer (ikke touch) og mus og tastatur også er en god match, sier han.

– Vi er meget begeistret over Windows 8 og den nye brukeropplevelsen denne gir. Vi mener det vil øke brukervennligheten og gjøre programvaren mer intuitiv.

Line forteller at Compello har opplevd stor entusiasme fra kunder når Compello har vist fram den nye Windows 8-applikasjoner på nettbrett.

– Kundene er ivrige etter å la de enkle brukerne sine utføre oppgaver på Windows 8. Samtidig er nok den generelle interessen for Windows 8 begrenset ennå. Dette skyldes at Microsoft ennå ikke har gjort det allment tilgjengelig, og at maskiner med berøringsskjermer og Windows 8 først kommer i butikkene 26. oktober, avslutter Line.

Til toppen