Vil samle all kommunikasjon på et sted

Nye programmer og et spennende kamera skal gjøre Microsoft store på kommunikasjons-løsninger.

Vil samle all kommunikasjon på et sted

Nye programmer og et spennende kamera skal gjøre Microsoft store på kommunikasjons-løsninger.

Bedriftsmarkedet henger litt etter forbrukermarkedet på å ta i bruk nye kommunikasjonsløsninger. Selv om bedrifter har mye å spare på effektiv kommunikasjon, og har budsjetter til å finansiere det, har de tildelse hengt etter i bruken av IP-telefoni, lynmeldinger og

Det er det mange som ønsker å gjøre noe med, og en av IT-gigantene som satser hardt på dette feltet er Microsoft. De har nå lansert en rekke nye produkter som skal gi bedriftskundene bedre kommunikasjons-muligheter:

  • Microsoft Office Communications Server 2007
  • Microsoft Office Communicatior 2007
  • Microsoft Office Live Meeting
  • Microsoft RoundTable

Kommunikasjonsproduktene henger naturlig sammen med Microsofts Exchange-server, og den oppgraderes samtidig med en Service Pack som må installeres for at systemet skal samspille skikkelig med de nye teknologiene.

Microsoft sendte sin sjef for Unified Communications, Zig Serafin, til Norge i forbindelse med produktlanseringen.

Han fortalte blant annet at de har hatt litt over 100 kunder med totalt en million brukere på systemene mens de har vært i beta. Internt i Microsoft skal det være cirka 5.000 aktive brukere.

Serafin var opptatt av å fremheve at Microsofts satsning var en ren programvareløsning, mens mange andre systemer krever spesialisert proprietær maskinvare.

- Før trengte man et separat voicemail-system. Nå er det bare å oppgradere Exchange-serveren, sa Serafin.

- Før trengte man et separat voicemail-system. Nå er det bare å oppgradere Exchange-serveren. Produktene ble lansert samtidig over hele verden tirsdag kveld, med utgangspunkt i San Francisco, USA.

- I løpet av det neste tiåret vil måten vi kommuniserer på endres. Nyvinnende programvare skaper grunnlag for teknologisk innovasjon. I samarbeid med våre partnere har vi gjort store fremskritt når det gjelder kommunikasjon og samarbeid på arbeidsplassen, sier Bill Gates, styreleder i Microsoft, i en pressemelding.

En av mange muligheter som åpner seg med Microsofts nye kommunikasjonsprodukter, er enkel loggføring av forskjellige former for svar på en epost.

Når brukerne mottar en epost, kan de velge å trykke "reply" på vanlig måte, eller de kan velge å svare gjennom IP-telefoni, vanlig telefoni eller øyeblikksmeldinger. Da blir dette loggført, slik at man kan se i en lagret tråd at meldingen har blitt besvart.

Det gjøres ikke automatiske opptak av eventuelle telefonsamtaler, men systemet har et eget felt for "lydnotater" som gjør det mulig å holde god oversikt i etterkant.

Microsoft Office Communications Server 2007 er et serverbasert programvaresystem for IP-telefoni, video, øyeblikksmeldinger og videokonferanse. Den integreres tett med Office-applikasjonene, samt kommende oppdaterte versjoner av Microsofts ERP- og CRM-systemer.

Microsoft Office Communicator 2007 er klientprogramvaren. Den skal ha funksjonalitet som virker på tvers av PC, mobiltelefon og nettlesere.

Microsoft Office Live Meeting er konferanseløsningen som skal gjøre det mulig for medarbeidere å avholde møter, dele dokumenter og bruke video og opptak av møter fra PC-en.

RoundTable er en konferansetelefon som har fått mye oppmerksomhet, og som trolig er den mest iøynefallende produktet. Det er en bordtelefon som plasseres midt på møtebordet og som via fem kameraer viser alle som sitter rundt bordet. Den har også en innebygd løsning som retter fokus mot den personen som til enhver tid snakker.

Slik blir det seende ut, når en av Microsofts mange norske partnere, Ementor, bruker systemet:

I Microsoft har de store forventninger til disse nye produktene:

- Programvaren i Unified Communications porteføljen setter nye standarder for måten vi kommuniserer og samarbeider på – på samme måte som e-post gjorde på 1990-tallet. Vår programvarebaserte strategi vil føre til store endringer i i hvordan mange selskaper kommuniserer og bruker kommunikasjonsløsninger, sier Gustav Line, direktør for forretningsområdet Information Worker i Microsoft Norge.

Line sier imidlertid til digi.no at kunder ikke kan forvente at RoundTable-produktet blir tilgjengelig i det norske markedet før om et år. Resten av produktene er programvare, så der blir det ingen leveringsproblemer.

Ifølge Microsoft skal kundene som beta-testet løsningene ha vært veldig fornøyde. De hevder at flere av selskapene som deltok, opplevde en effektiviseringsgevinst som reduserte kommunikasjonsutgiftene med mellom 25 og 30 prosent. Hva som inngår i disse regnestykkene, oppgis imidlertid ikke.

Til toppen