BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil samle MySQL-ressurser i ny allianse

Monty Widenius er blant stifterne av Open Database Alliance.

14. mai 2009 - 15:21

Ulf Michael «Monty» Widenius, hovedpersonen bak åpen kildekode-databasen MySQL, står sammen med MySQL-eksperten Peter Zaitsev etablert en ny organisasjon som kalles Open Database Alliance. Formelt er det likevel selskapene til de to, henholdsvis Monty Program og Percona, som står bak alliansen.

Målet med etableringen er å gjøre Open Database Alliance til et leverandøruavhengig samlingspunkt for bransjen omkring MySQL, avledet kode, binærfiler, opplæring, support og andre ressurser knyttet til MySQL-fellesskapet og økosystemet med partnere.

Widenius er blant de tidligere som har hoppet av MySQL-toget etter at databaseselskapet først ble kjøpt av Sun, for så å havne i Oracles eierskap.

Ifølge en pressemelding fra Open Database Alliance vil alliansen bestå av en samling selskaper som i samarbeid vil tilby programvare, støtte og tjenester for MariaDB, en forholdsvis ny, MySQL-basert database som utvikles av et fellesskap.

MariaDB er oppkalt etter Widenius' yngste barn, Maria. Hans to eldre barn heter My og Max. MariaDB tar også i bruk lagringsmotoren Maria, som har transaksjonsstøtte.

Open Database Alliance skal forene alle MySQL-relatert utvikling og tjenester, som en løsning mot fragmenteringen og usikkerheten som stifterne mener nå har oppstått i bedrifter, fellesskapene og hos de tekniske ekspertene som er involvert med MySQL.

- Målet vårt med Open Database Alliance er å tilby en sentral institusjon for å samle og distribuere informasjon for MySQL-utviklingen, for å oppmuntre til en virkelig åpent utviklingsmiljø med deltakelse fra fellesskapet, og for å sikre at MySQL-koden fortsetter å ha ekstremt høy kvalitet, skriver Widenius i pressemeldingen.

Det er åpen for å alle, også individuelle personer, å bli medlemmer av alliansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.