Vil samle nordmenns SMS-meldinger

Tele2 åpner det de kaller «verdens første SMS-museum».

Vil samle nordmenns SMS-meldinger

Tele2 åpner det de kaller «verdens første SMS-museum».

Det er liten tvil om at nordmenn har trykket SMS til sitt bryst. De korte tekstmeldingene har blitt en melkeku for teleselskapene, siden teknologien ble lansert tidlig på nittitallet.

Faktisk er vi det landet i verden som sender flest SMS-meldinger per innbygger, ifølge mobilselskapet Tele2. De oppgir at nordmenn sender 15 millioner tekstmeldinger — hver eneste dag. I snitt sender nordmenn om lag tusen SMS årlig.

I dag åpner selskapet et eget SMS-museum, der målet er å ta vare på noen av gullkornene som ellers blir tapt.

Det er selvsagt en gimmick, men tiltakets første «museumsdirektør» bedyrer at informasjonen de samler er verdifull.

- Dette er et viktig tiltak som vil representere en kunnskapsbase og vise hvordan tekstmeldinger brukes i dagliglivet. Dette vil gi oss verdifull innsikt i hva folk er opptatt av og hvordan vi uttrykker oss, sier førsteamanuensis Berit Skog ved NTNU i en pressemelding.

Skog er en av få i Norge som forsker på SMS. Hun har takket ja til å være moderator for nettstedet www.smsmuseum.no den første måneden.

Museet åpner i dag klokken 12.00, og museumsmoderatoren sier hun vil bidra med både morsom og interessant informasjon på nettstedet.

- Museet vil avspeile den tiden vi lever i. SMS-basen kan være en ressurs for dem som ønsker å følge trender, både i SMS-språket og det norske språket over tid, mener hun.

Til toppen