Vil samordne tiltak mot Microsoft

USAs justisdepartement vil samordne sine tiltak mot Microsoft med EU-kommisjonen.

USAs justisdepartement vil samordne sine tiltak mot Microsoft med EU-kommisjonen.

I en rapport fra USAs justisdepartement, datert 12. mai, heter det at EUs press mot Microsoft har ført til vesentlig bedre dokumentasjon av Windows-grensesnittene mot omverden, skriver Wall Street Journal.

I likhet med EU-kommisjonens dom mot Microsoft, krever også forliket mellom USAs justisdepartement og Microsoft at selskapet produserer dokumentasjon om disse grensesnittene, slik at konkurrentene kan lage programvare som samhandler effektivt med Windows.

I forrige uke gikk Microsoft med på å utvide til november 2009 perioden med offentlig overvåking av selskapets drift. I forliket med USAs justisdepartement heter det at overvåkingen skal vare til november 2007.

Både departementet og EU-kommisjonen er misfornøyd med Microsofts dokumentasjon av grensesnittene.

I rapporten av 12. mai skriver departementet at dokumentasjon som Microsoft etter hvert er blitt presset til å lage for Europa er «mer forståelig og mer brukervennlig» enn den som er framstilt i USA. Det heter videre at departementet vil samarbeidet med EU-kommisjonen og dennes uavhengige ekspert, briten Neil Barrett, for å sikre at amerikanske Microsoft-konkurrenter for en dokumentasjon tilsvarende den som blir gjort tilgjengelig i Europa.

Microsoft sier i en kommentar at de føler de har gjort store framskritt de siste ukene i å forstå nøyaktig hva EU-kommisjonen vil ha. En talsperson for kommisjonen sier Microsofts dokumentasjon vurderes fortløpende, og at det ennå ikke er tatt noen endelig beslutning om hvorvidt den er god nok til at selskapet kan unngå varslede dagbøter på to millioner euro.

I mars gikk USAs regjering ut med en offentlig advarsel til EU-kommisjonen mot å gi Microsoft en utilbørlig behandling.

    Les også:

Til toppen