FORBRUKERTEKNOLOGI

Vil Samsung stjele Apple-showet?

Kommer med lansering rett før erkekonkurrent.

Er dette det nye smarturet fra Samsung? Fjerde september blir Samsung Gear lansert, skal vi tro en nyhetstjeneste som har tette bånd til det sørkoreanske selskapet.
Er dette det nye smarturet fra Samsung? Fjerde september blir Samsung Gear lansert, skal vi tro en nyhetstjeneste som har tette bånd til det sørkoreanske selskapet. Bilde: Faksimile SamMobile.com
15. aug. 2013 - 09:05

Som digi.no skrev tidligere denne uken ventes Apple å presentere nye versjoner av iPhone og iPad på et arrangement 10. september. Det forventes ingen virkelig store nyheter fra den amerikanske giganten, og de som ventet på iWatch, et smartur med høy kurs på ryktebørsen, må fremdeles vente.

Nå melder bloggen SamMobile, som har meget tette bånd til Appel-rivalen Samsung, at det sørkoreanske konglomeratet vil lansere sitt smartur Galaxy Gear, på sitt arrangement UNPACKED Episode 2. Dette vil skje fjerde september, seks dager før Apple kjører sitt show.

Det er kommet en del detaljer om smarturet som Samsung forventes å lansere tidlig neste måned. SamMobile har blant annet fått tak i en rekke patentsøknader som gir en pekepinne på hva Samsung har oppi ermet. For eksempel forventes det en fleksibel skjerm. Uret skal også være fullintegrert med Galaxy-serien til Samsung.

Det er fra før kjent at Samsung vil lansere Galaxy Note III på det nevnte arrangementet. Dette er en krysning mellom en mobiltelefon og et nettbrett, med en skjerm som nærmer seg seks tommer, samt firekjernet Snapdragon 800 prosessor.

Nettavisen Business Insider mener at Samsung ved dette arrangementet prøver å ta luven vekk fra Apples presentasjon, som skjer under en uke etterpå. Apple har fått enorm oppmerksomhet for sine lanseringer, og svært mye omtale i mediene. Men de siste presentasjonene har selskapet fått kritikk for ikke å ha vært innovative nok.

Samtidig har Samsung gått forbi Apple som markedsleder innen smarttelefon-markedet. Men Samsungs suksess er basert på produkter som har lignet mye på Apples. Dersom de bryter ny mark med et smartur – forran nesen på Apple, vil det kunne gi selskapet en velkommen markedsføringsgevinst på sin erkerivals bekostning.

Men Samsung blir ikke først. Faktisk har både Sony og Motorola lansert slike enheter i 2012, uten at det har skapt bølger i markedet. Det er faktisk oppstartsselskapet Pebble Technology som så langt er markedsleder. Les mer om det her: Smartur spås lysende framtid

September kan bli en spennende måned for smarttelefon-markedet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.