Vil satse på Gartner-favoritt

Det så mørkt ut for kapital til norske Exie. Nå smiler daglig leder Bjørn Rist.

Vil satse på Gartner-favoritt

Det så mørkt ut for kapital til norske Exie. Nå smiler daglig leder Bjørn Rist.

På grunn av investeringer i et produkt som Gartner omstaler som en framtidig vinner, kom det norske IT-selskapet Exie på minus-siden og muligheten for å hente inn penger var langt vanskeligere enn for ett år siden.

Tilpasninger til et urolig finansmarked førte til at Exie i januar måtte permitere fem personer.

- Markedet har stupt når det gjelder å hente penger, uttalte Rist til digi.no for bare noen uker siden.

Men nå har pipa fått en annen lyd.

- Aksjonærene har tro på oss. Vi har klart å reise et konvertibelt lån på ni millioner kroner og det ble tegnet nesten det dobbelte, forteller Bjørn Rist til digi.no.

Exie har over 40 aksjonærer som nå har vist interessse for Exie. Blant dem er Verdane Capital (tidligere Four Seasons Venture) som har tegnet aksjer for i overkant av 30 prosent. Tidligere BI-rektor og professor Peter Lorange har en andel på 10 prosent.

I tillegg er det tegnet for 18,7 millioner for en mulig senere utvidelse.

Selskapet som ble etablert i 1997 har de senere år gitt vekst og gode resultater. I fjor omsatte selskapet for 40 millioner kroner og med et resultat på to millioner.

Exie har investert 40 til 50 millioner kroner i et rapporteringsverktøy som ikke bare går ut til ledelsen, men til alle medarbeidere i foretaket. Produktet ble lansert i Haag i januar. Det første selskapet på minussiden, men analyseselskaper som Gartner og Butler har fått øynene opp for norske Exie.

Rist tør likevel ikke å ta tilbake de fem permiterte ennå. Tre av de permiterte har blitt leid ut til andre kunder. Han presiserer at det er viktig å fortsette og holde kostnadene nede og å vise måtehold.

- Vi må ha kontroll over kontantstrømmen, sier han.

Rapporteringsverktøyet er allerde solgt til fire kunder og Exie har inngått en større samarbeidsavtale med ISS på kontorstøtte-drift.

- Alle medarbeidere skal ha et forhold til rapportering, alt fra toppledelsen til renholdsarbeideren ved at man styrer sine egne oppgaver og sørger for at det de gjør svarer seg økonomisk, sier Rist til digi.no

ISS har 16.000 ansatte i Norge og 460.000 globalt. Konseptet rulles ut i Norge i disse dager, og Rist håper på en videreføring av kontrakten til ISS globalt.

Til toppen