Vil se på sjefens rett til innsyn i e-post

Fornyingsminister Heidi Grande Røys vil ha klare retningslinjer på arbeidgivers rett til å lese ansattes e-post.

Fornyingsminister Heidi Grande Røys vil ha klare retningslinjer på arbeidgivers rett til å lese ansattes e-post.

Nå skal forslag til forskrifter om bedrifters eventuelle rett til innsyn i de ansattes elektroniske post ut på høring, opplyser Heidi Grande Røys (SV) til NTB.

Et interdepartementalt utvalg der også Datatilsynet var med, leverte like før påske sin innstilling. Den skal nå underkastes politisk behandling før innstillingen blir sendt på høring og bli kjent for menigmann.

Både Datatilsynet, Næringslivets Hovedorganisasjon og hennes eget departement har hatt stor pågang fra folk som ønsker å vite hva som er lov og ikke lov når det gjelder eventuelt innsyn i de ansattes e-post.

    Les også:

- Forskriftene skulle i utgangspunktet inngå i en større sak om innsyn, men ble etter hendelsene i Redningsselskapet og i Vinmonopolet trukket ut som en egen sak, sier Grande Røys.

Datatilsynet anmeldte 17. oktober i fjor Vinmonopolet for brudd på personopplysningsloven etter at det skal ha skjedd kontroll av de ansattes e-post. Tidligere generalsekretær i Redningsselskapet Monica Kristensen Solås har innrømmet at hun hadde lest ansattes elektroniske post.

Til toppen