Vil selge 35.000 seniormobiler i Norge

Østerriksk selskap har suksess med store taster, lettlest display og egen nødtast.

Vil selge 35.000 seniormobiler i Norge

Østerriksk selskap har suksess med store taster, lettlest display og egen nødtast.

Det østerrikske selskapet Emporia Telecom vil inn på det norske markedet med sine mobiltelefoner for den eldre garden.

Dermed henvender de seg til en målgruppe de andre mobiltelefonprodusentene ikke satser stort på: de som har kommet litt opp i årene. Denne målgruppen er ikke liten, rundt 700.000 nordmenn er over 65 år.

- Våre mobiltelefoner er spesialtilpasset denne gruppen, sier daglig leder i

Emporia, Eveline Pupeter-Fellner, i en pressemelding.

Selskapet har så langt solgt en halv million telefoner verden over, og tror det skal være mulig å selge inntil 35.000 seniormobiltelefoner i Norge.

Mobiltelefonen deres EmporiaLIFE skiller seg fra vanlige mobiltelefoner på flere områder: Store taster, et lett lesbart display, høreapparattilpasset høyttaler og en enkel meny. Når det gjelder tastaturet er det tatt i bruk komponenter fra betjeningsknappene til industrimaskiner. Skriftstørrelsen er tilpasset det store displayet.

Slik ser modellen emporiaLIFE ut. Seniormobilen preges av store knapper og et enkelt display.
Slik ser modellen emporiaLIFE ut. Seniormobilen preges av store knapper og et enkelt display.

For å tilby hørselshemmede best mulig lytteforhold, bruker Emporia Telecom spesielle høyttalere med lavere resonansfrekvens i forhold til vanlige mobiltelefoner, noe som skal gi færre pipelyder og mindre bakgrunnsstøy.

En tilleggsfunksjon er den spesielle nødtasten. Med den kan man i en nødssituasjon ringe raskt og enkelt for å be om hjelp. Holder man nødtasten inne i tre sekunder, vil mobiltelefonen automatisk velge et lagret nummer. Dersom ingen tar telefonen, vil det neste av fem forhåndslagrede nummer bli valgt – helt til noen tar telefonen.

Fremtidens seniormobil kommer til å ha langt flere funksjoner, og forskningsarbeidet er allerede i gang; Ti millioner euro vil Emporia Telecom bruke på forskning de neste tre årene. Blant annet forskes det på om en mobil vil kunne overvåke medisinske data.

Til toppen