Vil selge bærbare som byggesett

Byggesettene spiser seg inn i bærbar-markedet. Nå satser en ny dansk aktør.

Byggesettene spiser seg inn i bærbar-markedet. Nå satser en ny dansk aktør.

Den danske distributøren Data Team har stor tro på at bærbare PC-er i stadig større grad vil bli bygget til kundenes krav. De vil bygge ut forhandler

For et års tid siden var det svært få norske nettbutikker som skrudde sammen sine egne bærbare. Dell var selvsagt tidlig ute, og PSdata var norske pionerer. Siden har aktører som Komplett, MPX og Netshop kommet på banen. Nå kan det bli enda flere, hvis Data Team lykkes.

- Vi mål om å vokse, og vi er også begynt å satse i Norge. Vårt mål er helt klart å få flere byggere Norden, altså aktører som bygger sine egne bærbare, sier administrerende direktør Eilif Lytje til danske computerworld.dk.

Data Team har i syv år samarbeidet med den østasiatiske PC-produsenten Mitac. Nå har de begynt å selge PCene under eget varemerke, Genex, for å kunne være mer fleksible med hvor de kjøper inn.

IDC-analytiker Anders Elbak mener det har blitt bedre forutsetninger for å la butikkene sette sammen sine egne bærbare. Han nevner for computerworld.dk at Intel har laget spesifikasjoner som gjør det lettere å sette sammen ordentlige produkter.

Men Ebak advarer samtidig om at prisene er svært presset, og at man kan kjøpe en bærbar merkevare-PC for under 5.000 danske kroner. Også her i Norge har prisen så vidt vært under 5.000 for de billigste bærbare.

Data Team er ingen stor distributør, men selger bærbare for rundt 50 millioner i året, og satser på å øke dette med satsing i Norge og Sverige.

Til toppen