Vil selge deg telefonsentralen

I løpet av neste år regner SocketIP med å selge IP-telefoni til bedrifter med 5000 ansatte. Allerede fra nyttår setter selskapet opp testnoder i Stockholm og London med kommersiell lansering like etter.

Bak satsingen på SocketIP står blant annet Powertech-gründer Øystein Homelien, Frode L. Aschim, daglig leder Ove Grindaker og Tore Planke, som i sommer har skutt inn 5 millioner kroner i selskapet.

Nøkkelen for SocketIPs gründere er en ASP-tjeneste såkalt ITSP (Internet Telephony Service Provider). Selskapet skal tilby telefoni til en sterkt redusert pris, samt et bredt spekter av applikasjoner og tilleggstjenester knyttet til telefoni.

Styreleder i SocketIP, Frode L. Aschim, sier målet for bedriften er små og mellomstore bedrifter i de fire største byene. Bedriftskundene kan overlate sentralen til SocketIP som vil hoste en virtuell hussentral, der bedriftene kan kjøpe de tjenestene en trenger etter behov og størrelse.

- Mitt inntrykk er at mange har IP internt i bedriften, men sender signalene ut via det vanlige telenettet.

Selskapet har lagt seg på en lav vekstrate, og vil legge deler av dette til ASP'er og ISP'er som kan knytte telefonitjenestene til sine eksisterende produkter. - Vi er i dialog med noen i dag, men diskuterer også andre distribusjonsformer, sier han.

Aschim sier at selskapet kommer i mål med årets budsjett som ikke inneholder særlig med inntekter, men at inntektene fra den kommersielle virksomheten først skal gi overskudd i begynnelsen av 2002.

SocketIP er allerede i pilotdrift og vil ha Norge som hovedmarked, selv om ekspansjonsplanene allerede er lagt for Sverige og Storbritannia. I Norge har selskapet fått tildelt telefonnummer for Oslo, Rogaland, Hordaland og Sør-Trøndelag.

Cisco Systems vil være selskapets teknologileverandør men SocketIP vil også være Ciscos eget laboratorium ved at selskapet får tilgang på tidlige versjoner av nyutviklede Cisco-løsninger. Cisco får på sin side tidlige tilbakemeldinger på selskapets løsninger innen IP-telefoni.

- SocketIP er etter det vi kjenner en av de første i verden med en fokusert virksomhet på dette området. På den måten er selskapet en interessant partner som kan bidra til raskere utvikling av en rekke applikasjoner innen IP-telefoni, sier administrerende direktør i Cisco Systems, Kjell-Erik Tenold.

Til toppen