KORTNYTT

Vil selge luksus-kosmetikk på nett

Gründer Einar Øgrey Brandsdal har blitt søkkrik på netthandel. Nå utfordrer han Celina Midlefart.

Nordmenn kjøper ansikts- og kroppskremer, sjampo, sminke, deodoranter, parfyme, hårfjernings- og munnhygiene-produkter for over 7 milliarder, ifølge tall fra kosmetikk-leverandørenes forening.

I Norge har det ikke vært egne nettsteder for kjente merkevarer som Clinique, Dior, Redken og Lancômes. Dette er merkeprodukter som normalt har en høy pris i parfymerier og hos frisører, men som man kan få kjøpt på nett til en svært mye hyggeligere pris.

Det er nettstedene Strawberrynet.com og Lookfantastic.com, som har vært de mest populære nettstedene for nordmenn. Strawberrynet har gratis frakt, mens Lookfantastic.com tar rundt 20 kroner for frakt, pluss 15 kroner per vare. Førstnevnte er kjent for å være størst på makeup og hudpleie, mens Lookfantastic er markedsledende på hårpleie.

Nå vil den unge gründeren Einar Øgrey Brandsdal ta opp konkurransen med de utenlandske nettstedene og vår egen kosmetikkdronning Celina Midelfart.

nettstedet Blivakker.no skal det være salg hver dag, hele året igjennom av hudpleie og sminke fra kjente merkevarer innen parfyme og hårprodukter. Den sørlandske gründeren har fått hånd om merker som Armani, Sebastian og Lancôme, for å nevne noen.

Nettbutikken ble etablert i desember, og har fått navnet www.blivakker.no.

- Salget har siden oppstart vært meget bra og vi er nå 2.000 registrerte kunder etter bare litt over 1 månedes drift, sier Øgrey Brandsdal til digi.no.

Den unge gründeren har alleredede rukket å bli søkkrik på nettsteder som netthandelen.no, www.gitarhuset.no, www.fiskeglede.no og www.nfoto.no.

- Men aldri noensinne har jeg satt igang noen nettkonsepter som har aksellerert så fort, forteller han.

Auksjonsstedet www.netthandelen.no omsatte for cirka 300 millioner kroner i 2007 som er den høyste omsetningen i selskapets historie. Omsetningsøkningen fra 2006 til 2007 var nær 25 millioner kroner. Netthandelen.no ble startet i år 2000 og stod etter kort tid i fare for å bli slått konkurs. Et privat lån fra bestefaren reddet gründeren fra skifteretten og siden har omsetningene bare økt, år etter år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.