Abonner
TELEKOM

– Vil selge NextGenTel

TeliaSonera skal være interessert i salg av norsk bredbåndsgigant.

Det bergensbaserte bredbåndsselskapet NextGenTel er en tett integrert del av TeliaSonera. Her poserer markedssjef Morten Ågnes, som har vært med siden starten. I 2006 kjøpte den svenske telekjempen for 1,9 milliarder norske kroner.
Det bergensbaserte bredbåndsselskapet NextGenTel er en tett integrert del av TeliaSonera. Her poserer markedssjef Morten Ågnes, som har vært med siden starten. I 2006 kjøpte den svenske telekjempen for 1,9 milliarder norske kroner. Bilde: NextGenTel

Den svenske næringslivsavisen Dagens Industri melder mandag at TeliaSonera skal være interessert i å selge ut sin norske bredbåndsvirksomhet, NextGenTel.

To uavhengige kilder opplyser dette til avisen. Ifølge disse skal den svenske telekjempen ha gått ut med et investeringsmemorandum, altså inngående informasjon om virksomheten, til noen potensielle kjøpere.

NextGenTel har 228.000 kunder og er den nest største bredbåndleverandøren i det norske markedet. Ifølge den svenske avisen vil en eventuell pris på selskapet være mellom 1 og 1,5 milliard svenske kroner. Potensielle kjøpere skal være svenskbaserte oppkjøpsfond.

Opplysningene til Dagens Industri er ikke bekreftet, men skulle NextGenTel bli solgt for den indikerte prisen kan det bli et tap i margen for den svenske eieren. TeliaSonera kjøpte opp bergensbaserte NextGenTel i 2006. Den gangen betalte TeliaSonera 1,9 milliarder norske kroner.

I fjor høst kjøpte det svenske oppkjøpsfondet EQT tele-leverandøren Ventelo, som har en ikke ubetydelig bredbåndsportefølje i Norge.

Markedssjef i NextGenTel, Morten Ågnes, henviser digi.no til TeliaSoneras hovedkvarter i Stockholm for kommentarer rundt salgs-spekulasjonene.

    Les også:

Les mer om: