RESULTATERFINANS

Vil selge restene av Opticom fort

Opticom/Thin Film-gründer Hans Gude Gudesen vil selge Thin Film til en partner - og det haster.

21. sep. 2006 - 14:41

I en svært ærlig presentasjon i ettermiddag presenterer Hans Gude Gudesen hva arvtageren til Opticom, Thin Film Electronics jobber med. Selskapet fokuserer nå på sikre ID-brikker med sin plastbaserte minneteknologi, men selskapet har dårlig tid.

- Thin Film trenger å fusjonere med en partner som kan produsere og selge våre brikker. Og det bør skje fort. Vi jobber med ny finansiering, men i dag har vi bare penger til å jobbe frem til januar, fortalte Gudesen.

Gudesen påpekte at meningene hans var private, men som styremedlem, drivende kraft og storeier i selskapet, veier hans ord tungt.

Under presentasjonen brettet gründer ut på uvanlige ærlig måte ut Opticoms historikk og feilslåtte satsninger på plastbaserte minnekretser, blant annet i samarbeid med Intel.

Gudesens hovedkonklusjon er nå at det tar veldig lang tid å ta i bruk nye materialer i IT-bransjen. Intel sier minst 12 år og mens Opticom jobbet med sine plastbaserte kretser gikk utviklingen innen Flash-minne med stormskritt.

Nå saster selskapet i stedet på å lage sikre ID-brikker med sin plastteknologi. Brikkene innholder dog bare plastbasert minne, ingen har klart å lage leser/skriver-kretsene som skal til i plast. Slike kretser må fremdeles lages med silisium på dyre fabrikker i stedet for å skrives ut på billig plast.

Gudesen forteller at Thin Film allerede er i dialog med to-tre mellomstore aktører som har vist interesse.

Men i bakgrunnen truer fremdeles krangelen med de to engelske investorene Robert Keith og Thomas Fussel. Gudesen har brutt med de to, men 2. oktober er det duket for ny generalforsamling og ny kamp om makten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.