Vil selge Windows 7 med nedgraderingsrett

Microsoft-kunder vil stadig kunne kjøpe nye maskiner med Windows XP.

Vil selge Windows 7 med nedgraderingsrett

Microsoft-kunder vil stadig kunne kjøpe nye maskiner med Windows XP.

Microsoft bekrefter overfor bloggen All about Microsoft at store kunder som kjøper nye pc-er med Windows 7, vil bli tilbudt nedgraderingsrettigheter til en eldre Windows-versjon. Dette inkluderer blant annet Windows XP.

Også Windows Vista selges med slike rettigheter til mange bedriftskunder. Det antas at mange benytter muligheten til å nedgradere, noe som stort sett kan gjøres av pc-leverandøren. Dette gir kundene det de ønsker seg - Windows XP, samtidig som at Microsoft kan vise til gode salgstall for Windows Vista - selv om disse kundene egentlig ikke benytter det omstridte operativsystemet.

I tillegg skal kilder hos HP skal i forrige uke ha fortalt AppleInsider at Microsoft har sett seg villige til å forlenge salgsperioden for Windows XP ytterligere, faktisk fram til 30. april 2010. Dette gjelder dog bare til bedriftskunder.

Microsoft har forlenget denne fristen flere ganger, men vil ikke bekrefte den nye datoen overfor All about Microsoft.

Det som derimot ikke har blitt forlenget, er supportperioden for Windows XP. Den vanlige supportperioden går allerede om en uke, den 14. april. Etter det vil Microsoft bare tilby sikkerhetsoppdateringer, med mindre kundene har en Extended Hotfix Support-kontrakt. Den utvidete supportperioden avsluttes likevel den 8. april 2014.

    Les også:

Til toppen