FORBRUKERTEKNOLOGI

Vil sertifisere uferdig, superrask WLAN

IEEE har vedtatt et nytt utkast til 802.11n, og sørget for en ordning med sertifisering.

22. jan. 2007 - 13:08

IEEE, organisasjonen som har ansvaret for å utvikle standardene for trådløse lokalnett (WLAN), har vedtatt versjon 2 av utkastet – «Draft 2.0» – til spesifikasjoner for det som skal bli standard 802.11n.

Det første utkastet til spesifikasjon av 802.11n, kjent som «Draft N», ble vedtatt for et år siden. Arbeidsgruppen hadde undervurdert uenigheten i bransjen, og måtte forholde seg til 12.000 kommentarer, seks ganger mer enn de hadde ventet. Rundt halvparten av medlemsbedriftene i IEEE var til dels sterkt uenige i «Draft N».

Derfor tok arbeidet med Draft 2.0 ekstra lang tid. Siden i sommer har flere produsenter – blant dem Belkin, Dell, D-Link, Linksys og Netgear – sendt «Draft N»-utstyr ut på marked, med løfte om at det vil kunne oppgraderes når den endelige spesifikasjonen er klar. Intel har også varslet at de vil innlemme sin versjon av 802.11n i den neste oppgraderingen av Centrino-plattformen for bærbare PC-er.

Det kan ta opptil ett år før standarden vedtas i endelig form. For å forebygge kompatibilitetsproblemer hos brukere med utstyr fra flere leverandører, har bransjeorganisasjonen Wi-Fi Alliance varslet at de vil sertifisere produkter for «Draft 2.0» kompatibilitet fra og med mars i år. Sertifiseringen vil gjøres gjeldende i tråd med den endelige utgaven av 802.11n straks denne foreligger.

802.11n lover hastigheter opptil 600 Mb/s. Observatører mener at den praktiske hastigheten vil ligge rundt 200 Mb/s. WLAN-standardene som gjelder i dag, kan levere opptil 54 Mb/s.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.