KARRIERE

– Vil si opp 10.000 ansatte

Avis melder om kraftige kutt hos Sony.

Sony sliter, og skal ifølge den japanske avisen Nikkei nå si opp seks prosent av arbeidsstyrken, 10.000 ansatte. Bildet er fra en elektronikkbutikk i Tokyo.
Sony sliter, og skal ifølge den japanske avisen Nikkei nå si opp seks prosent av arbeidsstyrken, 10.000 ansatte. Bildet er fra en elektronikkbutikk i Tokyo. Bilde: Yuriko Nakao/Reuters/SCANPIX

Seks prosent av arbeidsstyrken i den japanske elektronikkgiganten Sony skal sies opp, melder den japanske avisen Nikkei. Dette tilsvarer 10.000 ansatte. Drøyt halvparten av stillingene vil forsvinne innen selskapets kjemikaliedivisjon og avdelingen som lager små- og mellomstore skjermer.

Selskapet har ikke ønsket å kommentere saken fra den japanske avisen, skriver Bloomberg News, men det er på det rene at det kommer endringer. Da Kazou Hirai tok over som toppsjef i selskapet tildeligere i år varslet han «smertefulle endringer» for å gjøre selskapet bedre i stand til å konkurrere med Apple og Samsung.

Det er særlig TV-divisjonen som har skapt bekymringer i Sonys ledelse. Markedet er preget av fallende etterspørsel og prisene har rast. Samtidig har Sony ikke klart å etablere seg som en betydelig aktør i markedet for smarttelefoner, selv om de har kjøpt ut sin tidligere partner Ericsson.

I februar varslet selskapet at de ville presentere et tap på 220 milliarder japanske yen, 15,4 milliarder kroner for sitt regnskapsår som ble avsluttet 31. mars. Dette er fjerde året på rad selskapet levere et tap, noe de ikke har gjort siden de ble børsnotert i 1958.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.