AVTALER & KONTRAKTER

Vil skape «Windows» for helseforetak

Microsoft forener krefter med General Electric.

Microsoft-topp Steve Ballmer starter nytt selskap innen helse-IT sammen med General Electric.
Microsoft-topp Steve Ballmer starter nytt selskap innen helse-IT sammen med General Electric. Bilde: Reuters
8. des. 2011 - 09:48

Microsoft og industrigiganten General Electric (GE) forener kreftene sine innen helse-IT. De vil etablere et nytt felleseid selskap med 750 ansatte som skal ligge nær hovedkvarteret til Microsoft i Redmond, USA.

Navnet er ennå uklart, men det nye selskapet skal utvikle en ny åpen og samspillende teknologiplattform og tilhørende applikasjoner.

«Windows» for helseforetak

Mens IT-løsningene i helsesektoren i dag er fragmentert ser de to partnerne frem til å angripe silo-tankegangen. «Det nye selskapet vil levere en distinkt, åpen plattform som skal gi helseforetak og uavhengige programvarehus anledning til å skape en ny generasjon av kliniske applikasjoner», heter det i kunngjøringen.

- Denne bransjen trenger en Windows-lignende plattform, sier lederen for Microsoft helseløsninger Peter Neupert til New York Times.

Samarbeidet skal trekke veksler på Microsofts erfaring med utvikling av plattformer og økosystem, samt GEs ekspertise innen kliniske og administrative arbeidsflytsløsninger.

Microsoft vil overføre sin Amalga-plattform (klinisk beslutningsstøtte og forretningsanalyse) – et system spesielt utformet for å sammenstille nøkkelinformasjon om pasienter fra mange ulike fagapplikasjoner, samt single sign-on-løsningene Vergence og expreSSO inn i den nye virksomheten. GE Healthcare overfører samtidig sine helse-IT-løsninger eHealth og Healthcare Qualibria.

Toppsjef Steve Ballmer sier i en pressemelding at de to partnerne vil skape spennende muligheter for både pasienter og helse-tilbydere.

- Kostnadseffektiv helseomsorg med god kvalitet er en av de største utfordringene som alle land står overfor, men det er også et område der teknologi kan utgjøre en stor forskjell. Sammen kan vi bidra til å gjøre helsesystemene mer intelligente og forbedre pasientomsorgen, sier Ballmer.

Stiftelsen av det nye selskapet vil kreve velsignelse fra USAs konkurransemyndigheter. Lanseringen er ventet i løpet av første halvår 2012.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.