JUSS OG SAMFUNN

Vil skattelegge datatrafikk

FOR 15 ÅR SIDEN: Kina-sensur, politikernes nett-fobi og kriminelle databord på elgjakt.

I anledning 15-års jubileet til digi.no åpner vi våre arkiver. Hver fredag ettermiddag ut året vil vi presentere noen av nyhetene som preget nyhetsbildet i digi.nos univers for nettopp 15 år siden.

Klikk på titlene for å lese hele saken fra vårt arkiv:

Politikernes Internett-fobi
72% av kvinnene på Stortinget bruker aldri Internett, samtidig som 78% av dem mener at Internett må reguleres hvis mulig. Videre bruker 83% av kvinnene PC i sitt daglige arbeid i henhold til Scanfacts undersøkelse av Stortingets IT-vaner.

Storaviser ut på nett
Etter å ha tenkt seg om vel og lenge kommer de store regionavisene dryppende ut på nett i disse dager. Etter at Stavanger Aftenblad, Adresseavisen og Fædrelandsvennen har lansert sine internettsider, er det bare Bergens Tidende igjen utenfor nettet. - Vi har det ikke travelt, og vil komme gradvis med ulike tjenester, forteller redaktør Magnus Rustøy i Bergens Tidende. Han vil ikke sette noen dato for lanseringen.

Kinesisk nettsensur
Utbyggingen av Internett i Kina fortsetter, men det gjør også den statlige sensuren. Kinesiske myndigheter kontrollerer alle nettserverne i Kina, og nå strammer de skruen på blant annet vestlige nyhetstjenester.

Kriminelle databord på elgjakt?
Du kan ha alliert deg med en kriminell uten å vite det. En rekke databord er nå kriminalisert, ifølge en pressemelding fra Jarl Møbelindustri i Halden. Vi registrerer også at det nå foregår en slags elgjakt på Sjølyst.

Vil skattelegge datatrafikk
Lokale amerikanske delstatsmyndigheter gikk glipp av tre millarder dollar i skatter og avgifter på varer kjøpt via internett i 1995. Nå har en høynivå ekspertgruppe, nedsatt av EU og ledet av professor Luc Soete, foreslått en kontroversiell ny skatt. Gruppen mener at det bør innføres en "bit tax" i EU-landene som erstatning for skatteinntekter som går tapt gjennom overgangen til et elektronisk Europa.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.