RESULTATERFINANS

Vil slå Nordisk Språkteknologi konkurs

Styret i Nordisk Språkteknologi vil sette kroken på døra for Voss-selskapet på torsdag.

20. okt. 2003 - 13:59

Nordisk Språkteknologis systemer for å oversette tale til tekst og omvendt kan være historie. Selskapet har lenge arbeidet med en emisjon på 12 millioner kroner, men eierne, blant annet Rune Rinnan i Telenor Venture har sagt nei til selskapets videre plan.

Nå anbefaler styret at generalforsamlingen bør sende selskapet til skifteretten torsdag. Dette skriver Bergens Tidende.

    Les også:

Nordisk språkteknologi ble etablert i 1999 for å lage systemer som kunne la brukere lese inn tekst i stedet for å bruke tastaturet eller få lest opp norsk tekst.

"Nordisk Språkteknologi Holding AS er i en meget kritisk økonomisk situasjon. Selskapet er insolvent. Det klarer ikke å betale sine løpende forpliktelser. Det er ingenting som tilsier at denne situasjonen skal bli vesentlig forbedret på kort sikt," skriver styret.

Den største kreditor, kommunale Voss Eigedom, vil ikke forhandle om sanering av deres gjeld på åtte millioer kroner.

Går selskapet nå konkurs har det gått med 150 millioner så langt i driften av selskapet.

Nordisk Språkteknologi ble hardt rammet av to problemer. Det ene var kollapset i deres teknologileverandør Lernout & Hauspie etter massiv regnskapsjuks. Voss-selskapet ble sterkt forsinket når man måtte bytte over til IBMs basis-teknologi.

Den andre er at salget av språkprodukter rett og slett ikke har tatt av - de aller fleste bruker fremdeles tastaturet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.