RESULTATERFINANS

Vil slå sammen EDB og Ergo

Samtaler om gigantfusjon sender aksjekursen i været.

31. mai 2010 - 10:49

Knallhard konkurranse sender to av de største norske IT-selskapene i armene på hverandre.

EDB Business Partner og Ergogroup bekrefter nå at de er i samtaler om en storfusjon.

- Styret i EDB Business Partner vurderer strategiske muligheter for selskapet og har i den forbindelse innledet samtaler med ErgoGroup AS, heter det i en børsmelding.

Bekreftelsen kom etter at Finansavisen mandag skrev om fusjonsplanene. Ifølge avisen skal forhandlingene ha kommet langt.

- Ting kan skje veldig raskt, sier en anonym kilde til Finansavisen.

EDB-styret sier de vil informere markedet nærmere når samtalene er avsluttet og nødvendige beslutninger er fattet.

Markedet reagerte positivt på nyheten i morges, og sendte EDB-kursen opp over 10 prosent.

ErgoGroup eies av Posten, mens Telenor eier 51 prosent av aksjene i EDB. Telegiganten har i lengre tid signalisert at de er interessert i å selge seg ut dersom en mulighet byr seg.

EDB har ikke funnet en erstatter til sjefstolen etter at Endre Rangnes sluttet tidligere i år. Analytiker Arlid Nysæther i Fondsfinans skriver i en rapport at toppstillingen kan ha blitt holdt åpen for å gjøre en fusjonsprosess smidigere.

ErgoGroup-topp Terje Mjøs sier til Finansavisen at han ikke ønsker å kommentere om han blir ny konsernsjef i et fusjonert EDB og Ergo.

EDB er en ledende nordisk leverandør av IT-tjenester. De har om lag 6.000 ansatte og omsatte i fjor for 7,5 milliarder kroner.

Ergogroup er totalleverandør av IT-drift, IT-løsninger og konsulenttjenester og har over 3.700 ansatte og en årsomsetning på 5,2 milliarder kroner i 2009.

Begge de to selskapene har mye til felles og er i mange sammenhenger direkte konkurrenter. Begge har slitt med å få driftsavdelingene til å lønne seg.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.