Vil slå sammen IKT-bransjens stemmer

Endre Rangnes, styreformann i IKT-Norge og Dataforeningen diskuterer en fusjon.

Endre Rangnes, styreformann i IKT-Norge og Dataforeningen diskuterer en fusjon.

IKT-bransjen i Norge har ikke en, men tre stemmer: IKT-Norge, der bedriftene er medlem, Dataforeningen som har 14.500 enkeltmedlemmer og NHO-foreningen Abelia. De to første har nå innledet samtaler om en fusjon, skriver Finansavisen.

- Vi konstanterer at IKT-Norge og Den Norske Dataforening har like formålsparagrafer, sier Endre Rangnes, styreformann i IKT-Norge til Finansavisen.

- Vi mener det er for mange IT-foreningen og at det hadde styrket bransjen å ha en samlet stemme, sier Per Morten Hoff, daglig leder i bransjeorganisasjonen, til digi.no.

Målet er å skape en organisasjon som kan påvirke IKT-bransjen selv og myndighetene.

Han forteller at Rangnes og Truls Berg, styreleder i Dataforeningen, har innledet samtaler.

- Vi ble enige om å ta kontakt på styremøte i forrige uke. Vi har ikke satt i gang noe forhandlinger, først skal vi se på konsekvenser for oss og Dataforeningen, forteller Hoff.

Dataforeningen er mindre lystne på å fortelle om sine ønsker og planer – de var åpenbart misfornøyd med lekkasjen rundt fusjonssamtalene.

”De fleste vil vel si at IT-bransjen kunne slå sammen sine mange stemmer til en større og sterkere, men til de konkrete spekulasjonene har vi ingen konkrete kommentarer” er det eneste informasjonsansvarlig Pål Leveraas til digi.no.

Hoff vil gjerne også ha med bransjeforeningen Abelia – som er en del av NHO. De to aktørene har tidligere ikke vært venner - blant annet er man helt uenige om det digitale TV-bakkenettet.

- Vi har blitt enige om å legge stridsøksen på hylla og samarbeide bedre, det har vært litt grums og misoppfatninger, innrømmer Hoff overfor digi.no. Nå snakker vi sammen, men jeg tror ikke det er aktuelt med en fusjon – NHO har sin struktur og 78 prosent av Abelias medlemmer er ikke IT-bedrifter

Til toppen